Skip to content

Recenzie: Alb Negru

Incep o noua serie de posturi, care se va desfasura pe parcursul urmatoarelor luni: niste recenzii ale unor formatii romanesti, scrise chiar de catre cei mai mari fani ale lor 🙂 Vom avea cate o recenzie pe saptamana. De ce scrise de ei, si nu de mine? Fiindca ei cunosc cel mai bine cum stau lucrurile, fiindca ei v-ar face sa priviti altfel anumite trupe. Sunt admina/moderatoare pe diverse forumuri de muzica / formatii, si am destule relatii incat sa stiu la cine sa apelez, asa ca va invit ca in urmatoarele saptamani sa citim impreuna aceste recenzii 😉

Saptamana viitoare avem o recenzie a formatiei Animal X, scrisa de Skipy (cel care se ocupa de site-ul si forumul lor oficial, si care a scris si recenzia de la Romanian Top Hits).

Dar deocamdata o sa incepem cu o recenzie a trupei Alb Negru. Cu aceasta ocazie as dori sa urez in primul rand LA MULTI ANI lui Andrei, fiindca tocmai a fost ziua sa de nastere! (pe 11 aug). N-am idee cati dintre voi stiati ca sunt moderatoare pe forumul Alb Negru, sau ca am ajutat pe ici pe colo la petrecerea de Eurovision, organizata Silvia (logodnica lui Andrei, cea care canta Feel)… si tot asa sunt prietena si cu cea mai mare fana Alb Negru: este vorba de DeeDee, o mare sustinatoare a lor, care se ocupa de fan-clubul Alb Negru, si care a intrat la facultatea de Limbi Straine de la Universitatea Bucuresti (congrats hun!!). Sa vedem ce a avut ea de zis despre formatia ei favorita 🙂

Alb Negru - Festival Mamaia 2006

Alb Negru este o formatie inedita, prezentand o combinatie a limbilor franceza si romana. Andrei este albul trupei si vocea sensibila, menita sa induioseze inimile ascultatoarelor, iar Kamara este negrul cu o voce profunda, care subliniaza latura senzuala a muzicii lor. Mesajul pe care baietii vor sa-l transmita este in primul rand unul de iubire. Aceasta poate fi manifestata prin toleranta, prin altruism, ei ilustrand-o chiar prin prietenia din ei, netinand cont de culoare.

Acest grup si-a gasit cu greu un contract, aceasta dificultate fiind cauzata tocmai de unicitatea stilului lor. Cand, intr-un tarziu, casa de discuri MediaPro Music le-a oferit o sansa, au incercat sa-l faca pe Kamara sa cante in limba engleza, neavand incredere in cantece cu versuri in limba franceza.

Prima oara cand i-am vazut a fost cu ocazia festivalului Mamaia. Ma ocupam cu altceva, iar televizorul mergea. La un moment dat, aud o melodie care chiar imi placea. Ridic ochii, vad un baiat frumos cu chelie cantand un refren din toate puterile. Mai vad un alt baiat frumos cu aspect exotic, care canta la fel de bine. Se simtea ca e live. Si se simtea faptul ca amandoi cantau din suflet. Din refren nu mi-a mai ramas decat faptul ca era despre niste buze moi. I-am tinut minte, iar cand i-am vazut pe posturile de specialitate cu primul lor videoclip, Noi Doi, mi-am zis: Da. Uite ca si melodiile care imi plac mie ajung la tv.

Muzica lor nu este una grea. Nu i-as putea compara, de exemplu, cu titani declarati cum ar fi Kraftwerk sau Pet Shop Boys. Dar ei au ales acest lucru pentru a se putea face intelesi de un public cat mai larg. Pentru ca tocmai acesta este mesajul lor. Asta, pe langa faptul ca oricum nu le-a fost usor sa-si faca loc in muzica romaneasca. Si nu numai. Dar e drept ca muzica lor suna bine si chiar foarte bine (depinde de melodie). In plus, nu multe proiecte (indiferent ca sunt romanesti sau straine) se pot lauda ca au avut o imagine constanta. Iar Alb-Negru nu au apelat la artificii, scandaluri si nu si-au comercializat excesiv stilul.

Se pare ca acest an le-a fost prielnic baietilor, incepand cu succesul avut la Eurovision si continuand cu reality-showul pe care il vor prezenta in curand pe Prima TV. De curand, cei doi au terminat filmarile la un videoclip pe melodia Fierbinte, de pe albumul Hello!, realizata in colaborare cu Andra. In toamna vor scoate un videoclip si cu Silvia (logodnica lui Andrei, Anca ex-A.S.I.A.) la cantecul Impreuna, care se regaseste tot pe cel mai recent album Alb-Negru. Au inregistrat si o varianta in limba engleza a acestei piese, la ale carei versuri a contribuit chiar Silvia. Va las in continuare sa urmariti varianta finala a videoclipului cu Andra: Fierbinte:

Copyright poza: Pyuric (de la repetitiile festivalului Mamaia 2006). Site Oficial: albnegrulive.ro

Citește în continuare

Newsflash de peste weekend

Multe s-au intamplat cat timp am fost eu plecata... Uitati niste stiri scurte de peste weekend: - Hayden Panettiere (majoreta din serialul Heroes) este pe coperta din septembrie a FHM…

Citeste mai mult