Skip to content

Regina Elizabeta va deschide un cinematograf in aer liber pe mosia de la Sandrigham. Va proiecta numai filme de Oscar.

Asa cum a facut mereu in vremuri grele, Casa Regala Britanica sustine moralul colectiv prin actiuni menite sa inspire si sa aduca speranta si optimism.

Pentru a sustine redeschiderea sectorului cultural, Regina Elizabeta va deschide un cinematograf in aer liber pentru masini pe mosia castelului Sandringham, casa privata in care Familia Regala petrece sarbatorile de Craciun.

Filmele care vor fi proiectate au mai multe lucruri in comun: au castigat trofee Oscar si au primit multiple nominalizari la Globurile de Aur si BAFTA, au fost regizate de britanici si includ numerosi actori din UK.

Selectia include trei genuri de filme: povesti de dragoste, musicaluri si filme pentru copii si filme biografice despre vietile unor mari artisti britanici precum Elton John sau Freddie Mercury.

Incepand cu 25 septembrie la orele 17:00, la cinematograful in aer liber de la Sandringham vor fi proiectate „1917” regizat de Sam Mendes iar de la 21:00 va rula „Rocketman”, despre viata lui Elton John, unul dintre cantaretii preferati ai Reginei Elizabeta.

Sambata, pe 26 septembrie, cinematograful propune o zi intreaga de petrecut cu familia pe mosia plina cu livezi, gradini si parcuri. Proiectiile incep de la 13:00 cu „Toy Story”, continua la 17:00 cu „The Greatest Showman” iar seara de la 21:00 aduce „Bohemian Rhapsody”.

Ziua de duminica are un program similar de familie: la 13:00 va rula animatia „Moana”, la 17:00 va fi legendara productie „Grease” iar la 21:00 spectatorii vor urmari „A Star is Born” cu Lady Gaga si Bradley Cooper.

Doritorii vor putea urmari filmele din masina. Parcarea de la Sandrigham va fi amenajata pentru a pastra distantarea sociala impusa de lege si toate regulile specifice pentru prevenirea raspandirii Covid-19.

Biletele incep de la 32.50 de lire pentru un autovehicul iar pentru inca 7,50 lire, britanicii isi pot adauga o masa cu scaune si popcorn langa masina. Vor fi deschise si locuri care vand mancare si bauturi racoritoare.

Fiecare masina va primi un transmitator audio pentru a auzi filmul in conditii cat mai bune.

Intinsa pe 8.000 de hectare, mosia Sandringham va fi deschisa in fiecare week-end din urmatoarele luni pentru diferite activitati accesibile publicului.

Pe 30 septembrie, mosia este deschisa pentru o vizita in gradinile Reginei, insotita de povestile spuse Gradinarul Sef si ocazia de a cumpara plante cultivate in Serele Regale.

Pe 4 octombrie, vizitatorii pot culege mere Cox sau Bramleys din livezile Sandringham iar in luna noiembrie incepe festivalul luminii cu instalatii multicolore si muzica ambientala menite sa faca legatura cu perioada sarbatorilor de Craciun.

In total, peste 200 de angajati lucreaza pe mosia Sandringham, de la gradinari, fermieri, paznici, vanatori, gateristi si muncitori la fabrica de suc de mere.

Familia Regala pastreaza traditia de a ingriji parcurile din jurul castelului si de a conserva fauna si flora, de a recicla in conditii cat mai organice si de a incuraja micile afaceri locale.

Mai jos puteti vizita online 5 dintre cele mai frumoase castele si case ale Reginei Elizabeta:

Citește în continuare