Skip to content

Scenograful Remus Gabor expune lucrari de grafica si instalatii de arta in spatiul CrisAct din Pucioasa. Expozitia deschide tabara de teatru DreamAct 2023.

Sambata, 5 august, de la ora 14:30 La Pucioasa are loc deschiderea taberei de teatru DreamACT. Evenimentul este marcat de vernisajul expozitiei „Dark” dedicat artistului Remus Gabor.

„Dark” include lucrari de grafica si instalatii de arta care vor putea fi vazute la Pucioasa pana la inceputul anului viitor, unele dintre acestea fiind legate de universul creativ al spectacolelor la care a lucrat artistul in timp ce altele sunt create complet independent, din universul imaginativ al acestuia.

Tanar scenograf, asistent universitar si artist independent, Remus Gabor are o experienta de 10 ani in domeniul scenografiei: de teatru dramatic, teatru de animatie, film, televiziune cat si evenimente artistice. 

Nascut in satul Racaciuni din judetul Bacau, Remus Gabor s-a stabilit in Bucuresti din anul 2012 si a absolvit studii de licenta si master in scenografie, culminand cu o diploma de doctorat in domeniul teatrului si artelor spectacolului in cadrul UNATC din Bucuresti. In prezent este asistent universitar in catedra de scenografie a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti si angajat ca artist plastic in cadrul Teatrului National Bucuresti.

A inceput sa lucreze in scenografia de film si teatru inca din facultate, descoperind o pasiune pentru teatrul de animatie. Astfel a creat pentru spectacole de animatie atat pentru adulti cat si pentru copii: “Furtuna” la Teatrul Colibri din Craiova, “Frumoasa si Bestia” la Teatrul Guliver din Galati,“Sanziana si Pepelea la Teatrul Prichindel din Alba Iulia; “Craiasa zapezii”,” Migranti” si “Faust reloaded” la Teatrul Tandarica din Bucuresti, regia acestor spectacole fiind realizata de Cristian Pepino. 

A colaborat cu mai multe teatre independente precum CrisAct si Cuibul Artistilor unde se remarca productii de teatru dramatic precum “Ultima comanda ”, “Bogat. Cu orice pret…” ambele in regia Celinei Nitu si “Don Juan” in regia lui Cristian Pepino care s-a jucat in stagiunea trecuta la TNB cu bilete vandute pana la epuizare.

Pe langa activitatea propriu-zisa in domeniul scenografic, a infiintat si un atelier de productie scenografica in cadrul caruia a creat mascota echipei de baschet Dinamo din Bucuresti si a teatrului Prichindel din Alba Iulia dar si o parte din costumele pe care le-ati vazut cele mai recente spectacole ale lui Razvan Mazilu: „Cabaret” si „Maria de Buenos Aires” sau „Scripcarul pe acoperis” in regia lui Andrei Munteanu la Teatrul Evreiesc de Stat.

A lucrat si in film cu scurtmetraje selectionate si premiate la Cinéfondation la Cannes, la Festivalurile de la Film de la Sarajevo, San Sebastian si TIFF, dar si in televiziune la emisiunile PRO TV, videoclipuri muzicale si reclame. Mai multe despre aceste proiecte puteti descoperi mai jos, detalii despre expozitia „Dark” gasiti aici.

In perioada imediat urmatoare, Remus alaturi de alti profesori si de managerul de proiect Cristian Constantin vor demarca DreamACT Camp – Tabara de teatru si traditii locale, organizata de Asociatia Culturala Metafora si finantata prin PNRR.

In perioada 5 -15 august, 35 de tineri vor descoperi traditiile si obiceiurile locale prin tehnici teatrale, vor participa la peste 50 de ateliere, videomapping show, happening dar si la realizarea unui spectacol de teatru cu care se va incheia si tabara. 

Pe perioada taberei tinerii, organizatorii si antrenorii vor explora zilnic orasul-statiune Pucioasa pentru a descoperi frumusetile zonei, traditiile, obiceiurile, dar si miturile urbane. Surorile Osoianu, Lupii lui Calancea si David Ciente sau doar o parte dintre artistii care au oferit acordul lor de a utiliza melodiile in toate activitatile taberei, astfel facilitand apropierea tinerilor de muzica traditionala reinterpretata. 

Toate activitatile in aer liber sunt deschise si pentru localnici si vizitatorii care ajung in Pucioasa in perioada respectiva. Mai multe informatii despre proiectele desfasurate gasiti pe pagina de Facebook CrisAct Production.

Citește în continuare