Skip to content

Restaurante fine dining care livreaza pentru acasa mancaruri atent pregatite de chefs romani consacrati.

Cu o mare parte dintre restaurante inchise si cu o vreme nu neaparat prietenoasa pentru a sta afara, variantele de delivery sau de comanda la pachet pentru acasa raman cele mai folosite metode in aceasta perioada.

Chiar daca majoritatea restaurantelor a investit in paturi si incalzitoare, cea mai afectata nisa din intreg ecosistemul horeca ramane fine dining-ul, conceptul care incepuse deja sa prinda avant in Romania datorita tinerei generatii de chefs care a facut stagii de practica in ale excelentei in bucatarie peste tot in lume, in restaurante premiate cu distinctii Michelin si nu numai.

In Bucuresti, exista deja o serie de restaurante marcate ca fiind parte din miscarea “noua bucatarie romaneasca”, explicata simplu ca grija pentru provenienta fiecarui ingredient in parte, importanta retetelor traditionale si a reinterpretarii acestora, meniul cu ingrediente de sezon si nu in ultimul rand, inovatia adusa de creativitatea fiecarui chef in parte.

Reinventarea conceptului de fine dining in transformarea lui in comfort food cu ingrediente premium: Alexandru Dumitru de la “Anika” a schimbat fine dining-ul cu comfort food, burgeri, aripioare de pui si cartofi in varianta gourmet, “Maize from farm to table” ofera hot dogs ca alternativa la meniul pentru acasa, iar “The Artist” prezinta zilnic meniul lor de [email protected]

Anika

Restaurantul Anika si-a schimbat conceptul, oferind acum un meniu gourmet pe baza de burgeri, aripioare de pui si desert care sa ne aminteasca de bunatatile copilariei, gogosi umplute cu diferite dulceturi si gemuri, meniu pregatit de chef Alexandru Dumitru, premiat in 2019 ca cel mai bun bucatar din Romania de ghidul Gault&Millau. Detalii despre meniu, rezervari si comenzi aici.

Anika Restaurant se afla pe str. Pictor Nicolae Tonitza nr.10.

Maize from farm to table

Si la “Maize from farm to table”, un alt restaurant specialist in noua bucatarie romaneasca si fine dining, meniul este bazat pe comfort food. De curand, au lansat colectia aMAIZEing Hot Dogs, facuti in casa, din ingrediente locale si de sezon, o selectie de cinci gusturi diferite, vegetarian, de pui, de porc, de miel si de vita, care vin la pachet cu chifle din paine cu maia. Detalii despre meniu, rezervari si comenzi aici.

Maize from farm to table este deschis pe strada Paris nr.61A.

The Artist

Si “The Artist” a trecut din zona de fine dining la comfort food, cu chef Paul Oppenkamp pregatind zilnic meniu special care poate fi servit atat pe terasa The Artist, dar si comandat prin platformele de delivery sau luat la pachet. Detalii despre meniu, rezervari si comenzi aici.

The Artist este deschis pe Calea Victoriei nr. 147.

Kane a lansat un concept bazat pe antreprenorii locali, “Localnicii”, si despre spiritul orasului.

Proiectul “Localnicii” este optiunea de delivery Kané a unui meniu creat doar cu produse locale, urmat de un show online prin care ii vom cunoaste pe cativa dintre antreprenorii curajosi care au facut din Bucuresti un oras din ce in ce mai recunoscut si pentru bucatariile pe care le prezinta pasionatilor de gastronomie si nu numai. Bunatati din pui si peste sunt disponibile prin Kane for Home, totul fiind atent pregatit de chef Catalin Bejenariu. Detalii despre meniu, rezervari si comenzi aici.

Kane – New Romanian Cuisine se afla pe str. Dianei nr.9.

Restaurantul L’Atelier Relais & Châteaux din cadrul Epoque Hotel continua explorarea bucatariei neonostalgice prin semnatura chefului Bogdan Alexandrescu.

L’Atelier Relais & Châteaux

Cu un meniu bazat pe reinterpretarea bucatariei romanesti si care respecta principiul sezonalitatii produselor, meniul are la baza ideea de intoarcere la natura si a respectului pentru mostenirea culinara, cu accente pe specificul local si al influentelor din cultura gastronomica romaneasca. Detalii despre meniu, rezervari si comenzi aici.

Restaurantul L’Atelier Relais & Châteaux se afla in interiorul Hotelului Epoque din str. 17C Intrarea Aurora.

Restaurantul Noeme este acum deschis si pentru pranz, iar experientele culinare de fine dining sunt disponibile pe toate platformele de delivery.

Noeme

Si la Noeme conceptul de fine dining devine si experienta de luat la pachet sau de comandat prin platforme de delivery, desi suntem invitati la masa in gradina frumoasei case care adaposteste restaurantul inca de la pranz, o premiera pentru noul format pe care l-au propus cei de la Noeme. De asemenea, restaurantul ofera meniu sezonier, respectand astfel principiile noii bucatarii romanesti. Detalii despre meniu, rezervari si comenzi aici.

Restaurantul Noeme este deschis pe strada Anton Pann nr. 29.

Si restaurantele din zona Nordului sunt disponibile acum pentru delivery sau pentru comenzi pe care sa le luati la pachet. “Poesia”, “Casa di David” si “Osho Primaverii” servesc in continuare meniurile care i-au consacrat in peisajul gurmand bucurestean.

Poesia

Intr-o casa-poveste, restaurantul Poesia serveste in continuare specialitati din bucataria mediteraneana atat in gradina sa, cat si in varianta la pachet, prin sistemul propriu de livrari. 

Pentru pofta de scoici, melci, foie gras, zuppe sau tiramisu, dar si pentru alte delicatese din zona bucatariei mediteraneene pregatite in stil italian, Poesia este unul dintre locurile din oras care merita o vizita si o degustare. Detalii despre meniu, rezervari si comenzi aici.

Restaurantul Poesia este deschis pe Bulevardul Aviatorilor nr. 76.

Situat in zona lacului  Herastrau, Casa di David a pastrat meniul international, oferind acum celor care le trec pragul igloo-uri incalzite pentru a lua in continuare masa la restaurant in sistem a la carte, dar ofera meniul si in variante de delivery sau comanda la pachet. Detalii despre meniu, rezervari si comenzi aici.

Adresa restaurantului Casa di David este Sos. Nordului 7-9.

Osho

Osho Primaverii, probabil cel mai bun restaurant din Bucuresti specializat in fripturile de vita, si-a pastrat integral meniul, care este disponibil atat pe platformele de delivery, cat si pentru sistemul de comanda la pachet. De asemenea, terasa este deschisa pentru o servire cum se cuvine a fripturii de vita. Detalii despre meniu, rezervari si comenzi aici.

Osho Primavarii este deschis pe Bulevardul Primaverii nr.19-21.

 Din lista propusa de urban.ro astazi, lipsesc patru dintre restaurantele de fine dining despre care vorbeste atat publicului bucurestean, cat si presa internationala de specialitate.

Momentan, “Noua-bucatarie romanesca” este inchis ( head chef este Alex Petricean), dar secrete din bucatarie sunt propuse de catre acesta la noua emisiune “Gusti si mananci” de pe TVR, unde chef Petricean invita diferiti chefs sa povesteasca despre noua bucatarie romaneasca, dar si despre ingredientele care fac un fel de mancare senzational si multe alte povesti gastronomice.

Si chef Radu Ionescu de la “Kaiamo” a anuntat ca proiectul de comfort food, “Boboko by Kaiamo” a luat o pauza zilele acestea, urmand ca un nou concept potrivit cu starea de urgenta sa fie prezentat curand.

Si “Restaurant Savart” a inchis temporar activitatea din cauza crizei pandemice, iar o situatie similara este si la “Veranda – Casa Frumoasa”.

Platforma urban.ro a indexat link-uri catre fiecare restaurant cu informatii despre comenzi. In functie de situatia crizei medicale, restaurantele isi schimba atat programul, cat si modalitatile de livrare, de aceea va rugam sa verificati daca o comanda este disponibila sau nu. De asemenea, daca decideti sa ridicati dumneavoastra comanda de la unul dintre restaurante, experimentati purtand masca si respectand distantarea sociala.

Citește în continuare