Skip to content

Robert Downey Jr scrie prima sa carte de non-fictiune „Cool Food: Erasing Your Carbon Footprint One Bite at A Time”

., Credit line: Profimedia

Robert Downey Jr. face echipa cu autorul specializat in probleme de mediu Thomas Kostigen pentru a scrie „Cool Food: Erasing Your Carbon Footprint One Bite at a Time”, a anuntat in exclusivitate publicatia Deadline. Actorul-producator si Kostigen planuiesc o carte despre care spun ca va fi o foaie de parcurs inteligenta, accesibila si care va schimba jocul pentru a face alegeri alimentare care sa rezolve schimbarile climatice.

Acordul marcheaza prima carte importanta de non-fictiune a lui Downey, cel mai bine cunoscut pentru transformarile sale emblematice ca Iron Man si Sherlock Holmes. Downey a avut un interes deosebit pentru alimentatie inca de la inceputul colaborarii cu Marvel pentru a se pregati pentru rigorile acelui rol, fiind mult mai atent la dieta.

Downey si Kostigen vor oferi detalii despre cum sa ai o dieta fara amprenta de carbon si isi vor analiza propria interpretare a paradigmei lor alimentare: cum aleg alimentele cu care se hranesc. Cei doi ii vor ghida pe cititori prin aventurile in care s-au îmbarcat, care dezvaluie o poveste 360 de grade despre locurile unde sunt cultivate si vandute aceste alimente – de la regiuni exotice, productii locale si piete angroalimentate, la restaurante simple si cu stele Michelin.

In 2019, Downey a fondat The Footprint Coalition, o afacere si o organizatie non-profit concentrata exclusiv pe adoptarea si extinderea tehnologiilor durabile, iar Kostigen a scris despre schimbarile climatice in ultimii 20 de ani.

Robert Downey Jr. si-a inceput cariera inca de la varsta de 5 ani, cand a aparut in filmul „Pound” regizat de tatal sau.

Interpretarea rolului lui Charlie Chaplin in filmul biografic semnat de Richard Attenborough in 1992 i-a adus o nominalizare la Oscar, la fel si rolul secundar din comedia „Tropic Thunder”.

In 2001 a primit Globul de Aur cu distinctia Cel mai bun actor intr-un rol secundar pentru interpretarea avocatului Larry Paul in serialul „Ally McBeal”, iar in 2011 a fost desemnat cel mai bun actor de comedie pentru rolul din Sherlock Holmes.

A jucat in peste 80 de filme pana acum, iar printre cele mai cunoscute roluri ale sale se afla cel al detectivului Sherlock Holmes, in filmele cu acelasi nume, si al lui Tony Stark, din trilogia Iron Man, dar si din seria Avengers. De asemenea, actorul a cucerit si copiii de toate varstele interpretandu-l pe Doctor Dolittle, medicul veterinar care vorbeste cu animalele, in filmul „The Voyage of Doctor Dolittle”.

Citește în continuare