Skip to content

Roger Waters explica de ce muzica lui este mai importanta decat piesele lui Drake sau The Weeknd. Artistul considera ca versurile lui au mesaje sociale si politice esentiale: anti-capitalism, anti-coruptie, anti-razboi si anti-conformism.

Turneul lui Roger Waters, „This Is Not a Drill”, este un spectacol incarcat politic, modelat de opiniile progresiste ale artistului, la fel ca majoritatea concertelor Pink Floyd, care se intampla in aceasta perioada in America de Nord. 

La Toronto, Waters a avut concert in aceeasi seara ca The Weeknd, iar artistul a fost surprins ca niciun ziar local nu a trimis un critic la concertul sau, argumentul fiind ca acestia confirmasera pentru concertul celor de la The Weeknd. 

Vorbind pentru publicatia Toronto Globe and Mail, Waters i-a adresat intrebarea jurnalistului Brad Wheeler, dorind o explicatie a lipsei reactiei presei privind turneul sau.

„Ceea ce este interesant in faptul ca esti aici cu mine acum este ca niciunul dintre ziarele din Toronto nu a trimis pe nimeni la concertul meu”, a spus el. „Ceea ce as dori sa stiu, ce as vrea sa meditezi si, poate, sa-ti intrebi cititorii, este daca au vreo teorie referitoare la de ce s-a intamplat acest lucru”, a adaugat Waters, citat de publicatia Los Angeles Times.

Wheeler l-a informat apoi ca a fost desemnat sa acopere concertul lui The Weeknd in aceeasi noapte la Toronto, cantaretul fiind din Toronto, desi concertul a fost initial amanat, dar raspunsul nu a fost suficient de bun pentru Waters.

„Dar Weeknd a fost anulat”, a spus Waters. „Si spectacolul meu a avut loc in doua seri consecutiv. Habar nu am ce sau cine este Weeknd, pentru ca nu ascult prea multa muzica. Oamenii mi-au spus ca este important. Ei bine, mult noroc lui. Nu am nimic impotriva lui. Nu ar fi fost posibil sa-i mergi la concertul lui intr-o seara si la concertul meu in cealalta seara?”, a adaugat Roger Waters. 

Ca raspuns, Wheeler i-a precizat ca ziarul nu acopera atatea concerte ca inainte, dar Waters a continuat, explicand ca oricat de multe descarcari si auditii ar avea pe platformele muzicale, ceea ce face el este mult mai important pentru ca implica vietile oamenilor. 

Roger Waters este unul dintre artistii activisti care nu doar se implica in comentarea situatiei politice din lume, ci scrie versuri care subliniaza problemele politice ale lumii.

Intreaga cariera muzica a celor de la Pink Floyd, dar si a sa personala dupa despartirea de trupa are ca baza stirile legate de nedreptatile lumii, de la razboaie la incapacitatea statelor de a creea un spatiu de siguranta pentru cetateni (albumul si turneul “The Wall”) sau recent, manifestul politic de pe ultimul sau album, “Is this the life we really want” (2017), impotriva lui Donald Trump, un album considerat un manifest anti-capitalism, anti-coruptie, anti-razboi si anti-conformism.

De asemenea, Roger Waters este unul dintre cei mai controversati artisti, care foloseste muzica si ca mesaj politic. In 2021, a boicotat Israelul prin melodia “Supremacy” interpretata cu cu grupul palestinian de muzica traditioanala Le Trio Joubran (2018), fiind acuzat in mai multe randuri de antisemitism care a dus la alte repercursiuni. Din acest motiv, radiourile din Germania au refuzat sa ii mai difuzeze melodii si sa vorbeasca despre concertele care urmau sa aiba loc in Germania. Ca raspuns la aceasta situatie, Roger Waters doreste ca Israelul sa isi schimbe politicile fata de populatia palestiniana.

Drake, vocalistul The Weeknd, este in ultimii ani in lumina reflectoarelor. In 2021, The Weeknd a fost marele castigator al galei Billboard Music Awards 2021 iar hiturile sale au dominat intregul eveniment. 

A castigat 10 trofee Billboard Music Awards 2021, fiind urmat de rapperul Pop Smoke cu 5, grupul k-pop BTS si cantaretul latino-american Bad Bunny cu cate 4 premii castigate.

Anul pandemic 2020 a fost dominat de albumul sau, iar la inceputul lui 2021 a sustinut o prestatie spectaculoasa in cadrul celui mai urmarit program TV din SUA: finala SuperBowl.

Totodata, artistul The Weeknd urmeaza sa fie parte dintr-o serie regizata de Sam Levinson pentru HBO in productia “The Idol”. Filmul urmareste o cantareata pop care incepe o poveste de dragoste cu un enigmatic om de afaceri care are un club din Los Angeles, care este leaderul unui cult secret. 

De curand, a aparut si primul trailer al seriei, alaturi de Lily-Rose Depp, unde cantaretul canadian The Weeknd este si co-autor, co-scenarist si producator executiv, insa data de lansare nu a fost anuntata inca.

Citește în continuare