Skip to content

O localitate din Sardinia ofera chirie la 1 euro pe luna pentru a incuraja oamenii sa lucreze de la distanta si sa locuiasca in Italia. Satul are si 3 case de vanzare la 1 euro.

Satul Ollolai, situat in centrul zonei Sardinia, ofera un pret de chirie extrem de mic pentru strainii care doresc sa lucreze de acolo la distanta.

In incercarea de a creste populatia satului, consiliul local din Ollolai promite o taxa de inchiriere de doar 1 euro pe luna pentru 10 nou-veniti care vor fi selectati in urma aplicatiilor depuse online.

Anuntul a fost facut de reprezentantii consiliului local care au postat un mesaj in care intreaba daca „sunteti interesati sa lucrati de la distanta din frumoasa Sardinia pentru doar 1 €?”, alaturi de beneficiile de care se vor bucura noii lor vecini: „veti fi aproape de natura neatinsa de om, de o bucatarie delicioasa si de plajele plajele incredibile din apropiere”.

Datele arata ca populatia satului Ollolai a imbatranit si a scazut in ultimii ani si, din acest motiv, autoritatile doresc sa atraga mai multi straini.

Populatia satului a scazut de la 2.013 locuitori la 1.174 in ultimii 40 de ani, din cauza migratiei catre orasele mari, iar acum autoritatile vor sa repopuleze prin oferta aproape incredibila a chiriei de 1 euro.

Primarul din Ollolai, Francesco Columbu, a declarat ca repopularea zonei este prioritara pe lista lui si se lucreaza intens la imbunatatirea conditiilor de trai pentru toti locuitorii.

Ollolai este unul dintre cele cinci locuri din lume numite „zone albastre”, deoarece o parte semnificativa a populatiei are peste 100 de ani. Insa comunitatea locala se mandreste cu traditii locale care ar putea fi atragatore: luptele sardiene, vechi de secole, impletirea cosurilor si productia de branza de oaie dupa reteta proprie zonei.

Aici puteti aplica pentru a va inscrie in lista de potentiali chiriasi.

Nu este prima data cand localitatea Ollolai incearca sa atraga mai multi straini. 

In urma cu doi ani, localitatea a fost pe prima pagina a ziarelor internationalE dupa ce a fost facut un anunt prin care erau vandute case abandonate pentru 1 euro cu conditia ca noii proprietari sa le renoveze. De atunci, consiliul local a vandut in total 13 case. Trei case care se afla intr-o stare nefericita sunt in continuare disponibile la vanzare, cei interesati pot achizitiona una dintre proprietati si o pot renova.

Postul de televiziune olandez RTL a produs un reality-show in Ollolai, care a urmarit cinci cupluri in timp ce se mutau in sat si renovau casele care le erau atribuite, oferta devenind extrem de virala. Castigatorii, care au primit 20.000 de euro, si-ar fi transformat casa intr-o mica pensiune pentru turisti.

Aici puteti gasi toate casele de 1 euro din Italia.

Noul proiect este dedicat nomazilor digitali, cei care pot lucra de oriunde din lume.

In luna martie a anului trecut, guvernul Italiei a adoptat o lege privind viza de nomad digital pentru muncitorii calificati care doresc sa lucreze de la distanta din Italia. Cu toate acestea, viza nu a fost inca introdusa in sistemul international.

In prezent, lucratorii din tarile din afara UE care doresc sa lucreze de la distanta din Italia pot obtine o viza de munca temporara. Acest tip de viza le permite sa lucreze pentru o perioada de timp din Italia.

Citește în continuare