Skip to content

Savart – Fine Cuisine intr-un loc care imbina arta cu istoria

  • envelope icon

Restaurantul Savart este la parterul casei in care a locuit Zoia Ceausescu, fiica lui Nicolae Ceausescu. Etajul 1 si mansarda sunt ocupate acum de sediul UNITER, asa ca e foarte posibil ca in timp ce luati masa in gradina sa mai vedeti un actor sau un regizor de teatru care merge la ONG-ul care are teatrul in grija in Romania.

Savart – Un chef cu educatie franceza si experienta in retaurante pariziene cu stele Michelin

Unul dintre proprietarii Savart este chiar chef-ul responsabil pentru identitatea gastronomica, Manuela Paraschivescu , absolventa a academiei franceze Gregoire Ferrandi si cu traininguri in restaurantele Le Grand Vefour (sub indrumarea lui Guy Martin) si Le Thoumieux( alaturi de Jean-François Piège), ambele cu stele Michelin.

Dincolo de educatia sa gastronomica, doamna Manuela Paraschivescu face parte dintr-o familie apropiata artelor, fiind sotia scriitorului si traducatorului Radu Paraschivescu.

Ce poti sa mananci la Savart?

Chef Paraschivescu crede ca mancarea trebuie gandita si preparata ca sa fie in comuniune cu natura pentru a fi cea mai hranitoare (adica legumele si fructele trebuie mancate in anotimul in care cresc natural, intr-un drum cat mai scurt de la ferma la pranz sau cina), asa ca meniul este eclectic cu influente asiatice, magrebiene sau sud americane, e foarte aromat si, personal, mi se pare ca are o nota de umor.

Ca aperitiv am degustat Zaalouk– o salata marocana cu vinete, tahini, ardei gras, ulei de masline, usturoi, rosii cherry si ceva ingrediente magice. Evident sunt in meniu si optiuni pentru cei care prefera mai multa carne: un Fois Gras care vine preparat in doua feluri, sub forma de mousse si aproape classic, terina, dar si preparate inspirate de patiseria franceza – Paris Brest – mici gustari in “pastry” (preparatul pe care-l stim de la ecler sau choix a la crème) cu branzeturi, somon marinat in lime, sos de soia si alte ingrediente surpriza.

Am mancat Salata Savart– unde vedetele sunt buletele din branza de capra, preparate cu panko in unt, si smochinele infuzate cu vin, totul combinat cu baby spanac, andive, ridichi si un sos de rodie – si este absolut delicioasa: fresh, surprinzatoare in texturi si foarte aromata.

Exista in meniu rata preparata intr-un confit absolut minunat (am gustat de la colegul de pranz), dar si iepure sau porc, cum exista o divizie speciala de paste si de preparate romanesti usor reinterpretate (inclusiv storceag!!!).

La desert va recomand din inima Crème Brulee cu lavanda, mascarpone si mousse de mango.

Un pranz sau o cina la Savart pentru doua persoane poate ajunge la 300-400 ron, dar mancarea si experienta in sine merita si mai mult. E un loc in care se simte rafinamentul continut, nu afisat ostentativ.

Unde este Savart?

Adresa Savart este Str George Enescu 2-4, foarte aproape de Ateneu, intre Piata Romana si Calea Victoriei. Veti avea ceva probleme la parcare, cea mai apropiata parcare e cea din fata Hotelului Hilton Athenee Palace.

Restaurantul are o terasa superba, iar in sezonul cald un pranz sau o cina sunt ca o vacanta absolut minunata in gradina, nici nu te gandesti ca esti in mijlocul Bucurestiului.

In sezonul rece, restaurantul din interiorul vilei va prezinta noul design, foarte aproape de arhitectura cladirii, un Art Nouveau – Art Deco.

Pagina de facebook Savart – AICI

Telefon rezervari: 0743 575 757

  • envelope icon

Taguri:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *