Skip to content

Scena premiilor Oscar 2020 va fi acoperita cu 40.000 de cristale Swarovski si ecrane. Camera verde Rolex va avea o tema polara.

Academia Americana de Film a dezvaluit primele fotografii cu scena impresionanta a premiilor Oscar 2020.

Designerul Jason Sherwood a creat decorul pentru a 92-a editie a prestigiosului eveniment care va avea loc duminica, 9 februarie la Dolby Theater din Los Angeles.

Scena arata ca un ciclon sculptural; imbina eleganta si extravaganta Hollywood-ului de alta data cu maiestria artistilor cinematografiei care se intrec in efecte speciale, tehnologii revolutionare si imagini memorabile. 

Sherwood a inlocuit structura traditionala de zeci de ani care includea avanscena cu un cadru rotund in care toate formele creeaza senzatia de miscare, de rasucire continua. 

Designerul a adaugat o multime de elemente grafice inedite menite sa ofere o experienta vizuala celor care urmaresc transmisiunea pe ecrane. Scopul a fost acela de a lasa in urma ideea de „old-school” si a crea o lucrare de arta contemporana care sa rezoneze cu tendintele prezentului.

Elementul grafic central de deasupra scenei va fi indreptat in fata si va produce un efect tridimensional, de parca ar iesi prin ecran.

Scena va fi acoperita cu peste 40,000 de cristale Swarosvki si ecrane de mici si mari dimensiuni. Elementul spiralat din mijlocul scenei va fi ridicat si coborat pe parcursul spectacolului pentru a dezvalui prezentatorii trofeelor. 

Va fi al 13lea editie a premiilor Oscar in care scena va fi decorata de Swarosvki.

Conceptul a fost gandit pentru a pune in centrul atentiei prezentatorii si castigatorii trofeelor Oscar 2020. Nominalizarile le gasiti aici:

Jason Sherwood este unul dintre cei mai tineri designeri care a creat decorurile Oscarurilor. In ultimii ani a lucrat pentru cele mai impresionante productii de scena din lume.

La numai 30 de ani, Sherwood este unul dintre cei mai apreciati tineri set designeri din lume, castigand un premiu Emmy pentru productia musical-ului „RENT Live” in 2019.

A creat decorurile pentru cele mai bine vandute musicaluri de pe Broadway: Frozen creat de Disney, Mamma Mia sau The Wiz. A creat decorul si luminile pentru cea mai recenta editie a People’s Choice Awards si spectacolele Macbeth, Constellations sau Guys & Dolls.

Scenele impresionante din turneele mondiale Spice Girls, Sara Bareilles si Sam Smith au fost gandite de Sherwood impreuna cu echipa de productie pe care o are in New York. 

Camera verde din spatele scenei a fost decorata de Rolex si va avea o tema polara in care actorii vor vedea apusul si rasaritul la Polul Nord.

Prezentatorii trofeelor Oscar 2020 vor fi Rami Malek, Regina King, Olivia Colman, Mahershala Ali, Timothee Chalamet, Will Ferrell, Gal Gadot, Mindy Kaling, Julia Louis-Dreyfus, Zazie Beetz, , Lin-Manuel Miranda, Anthony Ramos, Mark Ruffalo, Kelly Marie Tran si Kristen Wiig.

Special pentru ei a fost creata Camera Verde sponsorizata de Rolex, pentru al cincilea an consecutiv. Designul acesteia a fost inspirat de explorarile polare ale brandului elvetian, printre cele mai cunoscute modele Rolex sunt cele din gama „Explorer” rezistente in conditii extreme. 

Camera arata precum un observator cu panouri de lemn in care geamurile vor fi inlocuite de fotografii cu ecrane luminoase in spate care vor reda trecerea timpului. Pe parcursul serii, luminile vor simula schimbarea de la rasarit la apus in spatiul polar. Actorii vor avea senzatia ca se afla intr-o camera din Polul Nord.

Lista artistilor care vor canta pe scena Oscarurilor 2020 o gasesti aici:

Mai jos poti afla ce se intampla cu rochiile extravagante purtate pe covorul rosu.

Citește în continuare