Skip to content

Iubitorii orasului Londra sunt invitati sa scrie scrisori de dragoste municipalitatii. Cea mai buna scrisoare este premiata cu 900 lire

Localnici, straini sau pur si simplu turisti internationali sunt invitati sa spuna printr-o scrisoare de ce iubesc Londra, iar organizatia London Society va premia cea mai buna si convingatoare scrisoare cu 900 de lire sterline.

London Society a fost infiintata in 1912 de un grup de londonezi eminenti preocupati de lipsa de planificare din capitala si are scopul de a gandi pe termen lung dezvoltarea armonioasa a Londrei din toate punctele de vedere. Intalnirile organizate de London Society au reunit oamenii pentru a dezbate probleme cheie despre viitorul capitalei – locuinte, drumuri, cai ferate, tunelul sub canal, poduri si chiar aeroporturi.

Concursul de scriere isi propune sa celebreze puterea si frumusetea orasului, pastrand in acelasi timp o perspectiva pozitiva asupra viitorului. Tema este „recuperarea si rezistenta”, iar participantii trebuie sa-si exprime dragostea pentru Londra intr-o scrisoare de pana la 500 de cuvinte.

Concursul este deschis tuturor formelor si stilurilor de scriere: participantii pot scrie despre orice aspect al trecutului, prezentului sau viitorului Londrei, sub forma de reportaj, un eseu istoric, un proiect de futurologie, o opera de fictiune sau o poezie. Este permis ca textele sa fie anterior publicata,  atat timp cat corespund cerintelor si au fost scrise in 2021.

Juriul este format din Razia Iqbal de la BBC, Nicholas Spice de la London Review of Books, autorul Dr Nick Browne / N M Browne, André Naffis-Sahely de la Poetry London si Dave Hill de la OnLondon. Data de inchidere a competitiei este 23:59 (ora Regatului Unit), 30 noiembrie 2021. Toate informatiile sunt disponibile aici.

Una dintre modalitatile de a implica cetatenii la viata activa a urbei din care fac parte este prin concurs de idei si proiecte. Si la Bucuresti au existat de-a lungul timpului mai multe competitii pentru cetateni, insa care nu au avut un impact real si concret al viitorului orasului – mentionam aici concursul dedicat celui mai frumos balcon sau celei mai frumoase gradini de bloc.

Citește în continuare