Skip to content

Exclusiv. Miki Garcia, fost model Playboy: “Cand calatoream in cadrul unei promotii, mi s-a intâmplat ceva teribil, groaznic, si nu am vrut sa i se intâmple asta niciunei alte femei.„Secrete de Playboy”, cu marturisiri socante, din aprilie pe canalul Crime+Investigation

Din 6 aprilie in fiecare miercuri de la ora 23:00 puteti vedea „Secrete de Playboy” pe canalul Crime+Investigation.

Regizat de Alexandra Dean (“This is Paris”; “Bombshell: The Hedy Lamarr Story”), pe parcursul a 10 episoade serialul documentar patrunde in lumea complexa pe care Hugh Hefner a creat-o si examineaza consecintele profunde asupra viziunii pe care cultura noastra o are asupra puterii si sexualitatii.

Seria analizeaza un brand care a fost unul dintre factorii progresului si eliberarii sexuale pentru unii, dar si o poarta catre o lume mult mai intunecata, un brand paradoxal  care a fost atat o forta puternica pentru schimbare, cat si un mediu foarte toxic.

Documentarul beneficiaza de participarea unora dintre doamnele care au locuit in casa Playboy, care au fost iubitele lui Hugh Hefner sau care au avut pozitii de management in ierarhia business-ului creat sub brand-ul Playboy.

In aceste zile, cu manifestari publice in directia campaniilor #metoo sau #WhatsUp care au dat putere emotionala femeilor sa se exprime in spatiu public despre momentele in care au fost exploatate si abuzate, documentarul are si o perspectiva a evolutiei drepturilor femeii. Doamnele care sunt subiect in documentar isi vad experienta pe mai multe paliere: unele spun ca vor ramane “iepuras Playboy” toata viata, indiferent de varsta, altele realizeaza cat de mult au fost exploatate si cum au facut parte dintr-o lume in care erau doar jucarii sexuale.

Urban.ro a participat la conferinta mondiala de lansare a acestei serii de documentare si a ascultat parerea catorva dintre fostele Playboy Girl.  De asemenea, am vazut in avanpremiera toate cele 10 episoade ale seriei, asa ca va dezvaluim cateva detalii suprinzatoare din declaratiile fostelor “iepurasi Playboy”, femei invidiate de multa lume, imagine a luxului, dar parte dintr-un mecanism intunecat si abuzator.

Secrete de Playboy” priveste prin lumea sclipitoare a imperiului Playboy, care, aparent, celebra femeile, scotând la iveala o realitate mai sinistra prin care, timp de decenii, a perpetuat comportamente nefaste, de la agresiuni sexuale sau abuz de droguri, pâna la prostitutie, sinucideri si chiar crima.

Prin imagini de arhiva si interviuri exclusive cu persoane din interior, colegi, directori, „iepurasi Playboy” si angajati de la toate nivelurile brandului, serialul prezinta realitatile ascunse  din spatele imperiului Playboy.

Serialul exploreaza modul in care masinaria Playboy a fost o forta puternica care, in cel mai rau caz, a manipulat femeile intr-un mediu toxic, reducându-le vocile la tacere, ridicându-le unele impotriva altora si deschizând usa pradatorilor sexuali

“Sunt foarte bucuroasa ca a fost facut acest documentar, deoarece am lucrat pentru Playboy Club Hotel si stiu ce a fost acolo. Am inceput ca playmate in ianuarie 1973, am devenit director al Playmate Promotions in 1976. Odata ce m-am devenit parte din management, mi-am dat seama ca era o nevoie disperata de a proteja femeile. Femeile ieseau in promotii si nu aveau insotitori. Totul era pus la punct foarte lejer si a trebuit sa renunt la contracte noi din punct de vedere juridic. Am avut noi reguli pentru sponsori, dar si pentru femei. Totul trebuia sa fie modernizat si imbunatatit. Candva, cand calatoream in cadrul unei promotii, mi s-a intâmplat ceva teribil, groaznic si nu am vrut sa i se intâmple asta niciunei alte femei. Asa ca am pus masuri de siguranta cât de bine am putut si am angajat si o echipa de Securitate Playboy ca noi sa monitorizam cu adevarat femeile cât mai mult posibil. Dar, cu toate acestea, nu puteam sa le protejez de Hugh Hefner,” a marturisit Miki Garcia in conferinta de lansare.

Pe Miki Garcia o veti vedea in multe dintre episoadele documentarului cu marturisiri foarte socante. In unele dintre ele povesteste cum trebuia sa aiba grija de fetele pe care echipa de Securitate le recupa dupa zile de sechestru in casele VIP-urilor, abuzate, batute, fete care aveau nevoie de ingrijire medicala, dar Hefner le interizcea sa mearga la spital.

“Playboy a intrat in viata mea in multe feluri. Am supravietuit. Sunt norocoasa ca am supravietuit. Cred ca puterea educatiei mele a fost cea care m-a pus la nivel nomalitatii, m-a readus cu picioarele pe pamânt si mi-a permis sa continui sa incerc sa duc o viata obisnuita. Dar nu voi sti niciodata cum as fi fost fara acest episod din viata mea. Oricum nu regret nimic pentru ca nu are sens sa ma consum cu ceva ce nu mai pot schimba. Voi incerca insa fac lucrurile mai bune pentru experienta de viata a altor femei”, a spus in conferinta Sondra Theodore.

Theodore, care a fost iubita lui Hefner din 1976 pâna in 1981, a spus ca relatia lor a fost „ca un basm” la inceput. „Eram atât de indragostiti” a recunoscut. Dar povestea ei este similara cu altor iubite ale lui Hefner care sustin ca au fost izolate. „El m-a izolat de lume” spune Sondra chiar intr-unul dintre epsioadele documentarului. Relatia modelului cu Hefner a coincis cu momentul in care acesta a decis sa se intâlneasca cu mai multe femei in acelasi timp si sa traiasca viata pe care o reprezenta revista Playboy. Theodore a trebuit sa recruteze femei tinere pentru sex in grup cu Hefner.

O alta marturisire care surprinde in serial vine de la Jennifer Saginor care si-a petrecut intreaga copilarie in conacul Playboy. Ea este fiica fostului medic personal al lui Hugh Hefner si, cum tatal ei obisnuia sa lucreze in conac, Jennifer a petrecut mult timp la conacul Playboy inca de la vârsta de sase ani. Parintii ei au divortat când era destul de mica, astfel cea mai mare parte din educatia ei a fost facuta de tatal ei, intre cei patru pereti ai conacului.  Mai tarziu Jennifer Saginor a devenit scriitoare, câstigând faima dupa ce a scris despre copilaria sa in Playboy Mansion.

Dar cea mai emotionanta marturisire, in fata publicului de la conferinta de lansare a seriei Secrete de Playboy, unde fostele Playboy Girl erau live si nu in confortul unei inregistrari pentru documentar cu o echipa cu care se familiarizasera, a avenit de la P.J. Masten care are acum 71 de ani.

“Cel mai important lucru din punctul meu de vedere este ca pot impartasi cu alte femei, chiar acum, experienta mea si cum se leaga aceasta de drepturile femeiilor. Astazi vorbim despre MeToo si vorbim despre Time’s Up. Ei bine, eu fac parte din MeToo si Time’s, pentru ca agresorii mei or sa nege oficial ca mi s-a intâmplat asta si vor spune ca nu ar trebui sa se intâmple femeilor.

Acum Playboy are un alt model de business si sper ca femeile sa aiba grija de ele insele si sa stie sa-si urmareasca drepturile in formele lor legale, inclusiv in contractile pe care le semneaza. Nu este vorba doar de discutiile din dormitor. Este vorba despre partea legala a afacerii, iar acest lucru este extrem de important pentru ca va va urmari pentru totdeauna. Chiar acum, sunt inca practic sub contract cu Playboy, dupa atâtea decenii si, evident, nu apreciez asta. Ceea ce am semnat nu a fost ceea ce era intentia contractului, am fost pacalita. As vrea ca femeile tinere sa se uite cu adevarat la ce semneaza si sa fie atente la ceea ce spun. Aveti grija ce trimiteti prin telefon. Aveti grija la selfie-urile alea, copii. Multumesc.”

Din 6 aprilie in fiecare miercuri de la ora 23:00 puteti vedea „Secrete de Playboy” pe canalul Crime+Investigation.

Citește în continuare