Skip to content

Puteti petrece un sejur gratuit in mlastina lui Shrek, intr-o padure din Scotia. Airbnb a recreat intocmai locuinta lui Shrek, la intrare veti intampinati de simpaticul Donkey iar la micul dejun veti servi vafe delicioase.

Fanii francizei Shrek — si a celebrului capcaun care a devenit un fenomen al anilor 2000 — pot sa se cazeze in interiorul unei mlastini a lui Shrek recreate in realitate, in mijlocul unei paduri izolate din zona Highlands, in Scotia.

„Locuinta” capcaunului a fost listata de Airbnb ca parte a unui program de a crea cele mai creative, traznite si neobisnuite locuri de cazare din lume.

Mlastina lui Shrek poate fi inchiriata incepand cu data de 13 octombrie la ora 20:00 (ora Romaniei).

Casa si imprejurimile au fost recreate in detaliu, cu minutiozitate, de la interioarele rustice la utilizarea inteligenta a peisajului natural la exterior, radacini care cresc prin tavan si mobilier supradimensionat.

„Pasionatii de capcauni isi pot gasi linistea si pacea privind frunzele cazand in aceasta oaza plina de noroi, acoperita de muschi si cu apa tulbure care este Mlastina lui Shrek”, se arata in anuntul de inchiriere al proprietatii inspirate de filmele de animatie lansate de studiourile DreamWorks incepand cu anul 2001.

Oaspetii vor putea aprinde „lumanari din ceara de urechi” (precum in filme), vor putea sta in jurul unui foc aprins si vor putea servi la micul dejun vafele proaspat gatite dupa reteta simpaticului Donkey care ii va intampina la intrare, sub forma unei figurine simpatice.

La fel ca in film, baia se afla intr-o anexa de pe proprietate si dispune de toaleta, chiuveta si dusuri.

In timp ce modelele traditionale de casute in copac au arhitectura deasupra copacului, „Shrek’s Swamp” (Mlastina lui Shrek) poarta intregul copac pe acoperisul. Copacul improvizat si scenografia recreata cu atentie dupa imaginile din film vor permite oaspetilor sa traiasca aproape identic precum Shrek, personajul verde, animat si mereu morocanos.

In ceea ce priveste baia, aceasta se afla — la fel ca in filme — la 20 de metri de zona principala de locuit, intr-o instalatie de sine statatoare.

Airbnb ofera un sejur de doua nopti, intre 27 si 29 octombrie, pentru pana la trei persoane. Rezervarile vor putea fi realizate aici. Cazarile sunt gratuite si sunt oferite pe sistemul primul venit – primul servit.

Desi copiii sunt bineveniti ca oaspeti, acestia trebuie sa aiba cel putin 5 ani. 

O alta mentiune din anuntul de inchiriere este faptul ca acesta nu este un concurs iar oaspetii suntresponsabili „pentru propria calatorie spre si dinspre Scotia”. Se adauga: „Aceasta proprietate este detinuta si administrata in mod independent de Ardverikie Estate. Universal Studios Licensing LLC a fost compensata pentru furnizarea drepturilor de utilizare a filmului SHREK al DreamWorks Animation si a personajului Donkey.”

Asta inseamna ca, daca nu sunteti un localnic scotian, va veti rezerva zborul cu doar doua saptamani inainte.

In anunt se mentioneaza ca Airbnb va face o donatie unica catre HopScotch Children’s Charity, care ofera copiilor defavorizati din Scotia pauze de respiro prin intermediul calatoriilor de vacanta.

Oferta vine la trei luni dupa ce platforma ospitaliera a oferit un sejur in casa de vis a lui Barbie din Malibu, ca parte a unui proiect de a le permite oamenilor sa interactioneze in realitate cu lumi si personaje fictive. Programul a inclus cazari in spatii inspirate de filmele Hocus Pocus si Stapanul Inelelor.

Activare speciala a francizei Shrek vine la cinci luni dupa ce Chris Meledandri, directorul executiv Illumination, a declarat pentru Variety ca lucreaza la repornirea francizei cinematografice dedicata capcaunului verde. Se vorbeste despre un al cincilea film Shrek cu distributia originala, care a fost condusa in mod memorabil de Mike Myers ca voce a lui Shrek si Eddie Murphy ca magarul Donkey. 

La momentul respectiv nu existau acorduri, dar Meledandri a declarat ca negocierile au decurs bine: ”Anticipam ca distributia se va intoarce. Discutiile incep acum si toate indiciile pe care le-am primit arata ca exista un entuziasm extraordinar din partea actorilor de a se intoarce.”

Citește în continuare