Skip to content

Una din marile companii aeriene europene ofera sejururi gratuite in hoteluri de 5 stele calatorilor care au zboruri cu escala. Puteti explora gratuit unul dintre cele mai frumoase orase din lume.

Compania aeriana Turkish Airlines ofera sejururi gratuite calatorilor, indiferent de clasa pentru care au achizitionat bilet. Oferta face parte din programul “Stopover in Istanbul” (Escala in Istanbul) si le ofera pasagerilor posibilitatea de a explora fara costuri suplimentare unul dintre cele mai frumoase orase din lume.

Programul era disponibil anterior strict calatorilor cu bilet la clasa Business insa a fost deschis recent si pasagerilor care opteaza pentru clasa Economy. Pe langa cazare, turistii pot beneficia si de un tur gratuit al Istanbulului.

Oferta include un sejur de doua nopti la un hotel de 4 stele pentru detinatorii biletelor Economy si un sejur de trei nopti la un hotel de 5 stele pentru pasagerii de la clasa Business.

Pentru a beneficia de cazare gratuita, pasagerii clasei Economy trebuie sa aiba o conexiune de cel putin 12 ore in Istanbul, in timp ce calatorii de la clasa Business trebuie sa aiba o conexiune de cel putin noua ore in Istanbul. In total, puteti primi cazare pentru maximum doua zile.

Programul se aplica numai daca urmatorul zbor de legatura disponibil spre destinatia finala este din Istanbul. Cu alte cuvinte, nu puteti rezerva in mod intentionat o conexiune pentru un zbor ulterior si sa primiti cazare gratuita.

Compania aeriana ofera cateva sfaturi cu privire la excursiile pe care sa le faceti si locurile pe care sa le vizitati in timpul sederii in Istanbul. 

Daca doriti o prezentare rapida, dar completa a orasului, Turkish Airlines va recomanda sa rezervati un tur cu Istanbul Tour Studio. Pentru a vedea orasul de la inaltime, este recomandat sa alegeti barul Okra, cu vedere panoramica asupra capitalei.

Directorul general al Turkish Airlines, Bilal Eksi, a comentat: „Ne propunem sa aratam ospitalitatea turceasca si minunile unice ale Istanbulului pasagerilor nostri care opteaza pentru serviciul de cazare in escala, contribuind in acelasi timp la turismul din Turcia si la cresterea numarului de pasageri in transfer care zboara cu Turkish Airlines. Calatorii pot, de asemenea, sa mareasca durata cazarii initiale gratuite cu preturi avantajoase ale Turkish Airlines la hotelurile contractate pentru a descoperi si mai mult din Istanbul.”

Initial, programul a fost lansat in 2017 si era disponibil calatorilor de la clasa business si a celor care zburau din SUA. In prezent este deschis pasagerilor din intreaga lume, inclusiv celor din Romania, pe site-ul companiei sunt listate toate destinatiile vizate.

Cu cel putin 72 de ore inainte de primul zbor, pasagerii pot face o rezervare trimitand numele si prenumele, codul de rezervare si numarul biletului, datele de cazare dorite, tipul de camera preferat si numarul de telefon la adresa de e-mail corespunzatoare tarii de plecare.

Voucherul necesar pentru sejur se elibereaza dupa completarea cererii, detalii despre programul “Stopover in Istanbul” si lista destinatiilor preferate gasiti aici.

Citește în continuare