Skip to content

Serban Pavlu, Catrinel Dumitrescu, Alexandru Repan, Constantin Cotimanis, Marius Calugarita, Vlad Zamfirescu, Dan Bordeianu va dau intalnire pe scenele bucurestene in saptamana 21-27 octombrie.

Nu uitati de alegerile Urban.ro din Festivalul National de Teatru.

Teatrul dramaturgilor romani

“Despre tandrete” de Matei Visniec

“Despre tandrete” vorbeste cu delicatete si umor despre cat de fragila si complexa este legatura intre fiintele umane. Spectacolul este compus din elemente aparent autonome ale unui mozaic de dialoguri, uneori tandre alteori taioase si reprezinta un joc subtil al aluziilor care intruchipeaza o „Hora a iubirilor” adusa la zi, cufundata intr-o lume alienata si dispusa la umor. 

Spectacolul se poate vedea luni 21 octombrie, ora 19.00

Regie: Felix Alexa

Distributie: Serban Pavlu, Catrinel Dumitrescu, Ada Gales, Stefan Iancu, Sandra Ducuta

Durata: 1h 40 min

Bilete: aici

Teatrul de Arta Bucuresti

“Fata din Curcubeu” de Lia Bugnar

“Fata din Curcubeu” este o lume intr-o coaja de ou. Un pumn in stomac care doare cu duiosie. Un zambet care iti rasuceste cutitul in rana, un one-woman-show care te face sa razi si sa plangi pe masura ce iti dezvaluie povestea.

Spectacolul se poate vedea in 23 octombrie, ora 19.15

Durata: 1h

Bilete: aici

Teatrul Nottara

“Efecte colaterale” de Alexandru Popa

“Efecte colaterale” este un text contemporan care imbina ca intr-un puzzle mai multe drame de familie, analizeaza, cu mult umor si atentie la nuante, riscul de a-l pierde pe celalalt pe drumul propriei impliniri.  Povesti in povesti se intersecteaza intr-un oras aglomerat, iar efectele colaterale ale intalnirii unor oameni legati intre ei prin fire sufletesti nevazute se amplifica gradual pana cand anuleaza distanta dintre comic si tragic.

Regie: Vlad Zamfirescu

Distributie: Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Salagean, Luminita Erga, Diana Roman, Ioana Calota / Laura Vasiliu

Spectacolul se poate vedea in data de 24 octombrie, ora 19.00, Sala Horia Lovinescu

Durata: 2h 45 (cu pauza)

Bilete: aici

“Ultimul Don Juan” de Neil Simon

Ultimul Don Juan spune povestea unui bartbat in floarea varstei, care are sotie, copii, casa si conduce cu succes un restaurant. Numai ca viata pe care o duce i se pare extrem de plictisitoare si, disperat ca timpul trece, se decide sa o imbunatateasca. Pandeste momentul in care garsoniera mamei sale este libera si pregateste terenul pentru ceva nou in existenta sa cea ordonata: intalniri amoroase adulterine.

Spectacolul se poate vedea in 25 octombrie, ora 19.00, Sala George Constantin

Regia: Peter Bokor

Distributia: Constantin Cotimanis, Raluca Gheorghiu, Luminita Erga, Victoria Cocias

Durata: 2h 30 min (cu pauza)

Bilete: aici

Unteatru

“Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Visniec

Istoria lui Visniec, absurda si plina de umor, incepe ca o poveste de dragoste din lumea noastra: doi tineri se trezesc intr-o dimineata in acelasi pat si nu-si amintesc nici cum au ajuns acolo, nici daca au facut dragoste, dar incep o relatie. 

Spectacolul se poate vedea in 25 octombrie, ora 19.00

Regie: Catalina Buzoianu

Distributie: Iolanda Covaci, Marius Calugarita

Durata: 1h 20 min

Bilete: aici

Teatrul Excelsior

“Turandot” dupa Carlo Gozzi

“Turandot” dezvaluie o lume misterioasa care imbina elemente inspirate din cultura chineza si din traditia commediei dell’arte, cu insertii de storytelling si realism psihologic – un melanj unic, pus in valoare de scenografia semnata Valentin Varlan.

Actorii sunt naratorii si personajele enigmaticei povesti pe care spectatorii sunt provocati sa o descifreze cu cheia propriei imaginatii pentru a descoperi o altfel de poveste de iubire, cu indragostiti cum numai o data la o mie de ani poti intalni.

Spectacolul se poate vedea in 26 octombrie, ora 19.00

Regia: Sanziana Stoican

Distributie: Dana Marineci, Bogdan Nechifor / Dan Pughineanu, Camelia Pintilie, Alex Popa, Mircea Alexandru Baluta, Mihai Mitrea, Oana Predescu, MihaelaTrofimov, OliverToderita

Durata: 1h 40 min

Bilete: aici

Teatrul de comedie

“Micul Print” de Antoine de Saint – Exupery

„Micul Print” depaseste conditia de basm pentru copii si intra intr-o zona filosofica, metafizica, mult mai profunda.

Spectacolul se poate vedea in data de 27 octombrie, ora 19.00, Sala Radu Beligan

Regie: Alexandru Dabija

Distributie: Dorina Chiriac, Bogdan Cotlet, Valentin Teodosiu, Silviu Debu, Alexandru Bogdan, Dan Radulescu, Lucian Ionescu, Alexandru Turcu

Durata: 1h 40 min

Bilete: aici

Teatrul Bulandra

“Pisica pe acoperisul fierbinte” de Tennessee Williams

“Pisica pe acoperisul fierbinte” este un spectacol bine construit, in care personajele sunt amuzante, credibile si induiosatoare. Interesant este faptul ca decorul din spectacol nu se schimba niciun moment, iar piesa se desfasoara in timpul real, obiectiv, al actiunii; fiecare act urmeaza direct celuilalt.

Spectacolul se poate vedea in 27 octombrie, ora 20.00, Sala Liviu Ciulei

Regia: Dinu Cernescu

Distributia: Tudor Aaron Istodor, Alexandra Fasola, Dana Dogaru, Virgil Ogasanu, Silvana Negrutiu, Lucian Ifrim, Radu Chirev

Durata: 2h 30 min (cu pauza)

Bilete: aici

Citește în continuare