Skip to content

Sharon Stone si Liam Neeson cer Hollywoodului sa-l aduca inapoi pe Kevin Spacey. “Stie mai multe despre meseria noastra decat majoritatea dintre noi va sti vreodata”, spune Stone

Sharon Stone, Liam Neeson si alti actori ii iau apararea lui Kevin Spacey si ii cer acestuia sa se intoarca la Hollywood. Spacey nu a mai lucrat la Hollywood de cand a fost acuzat de mai multi barbati de comportament sexual neadecvat, incepand din 2017.  Documentarul in doua parti „Spacey Unmasked” care a fost difuzat recent in Marea Britanie, si este acum difuzat in streaming pe Max, prezinta marturii inedite despre presupusa conduita sexuala nepotrivita a lui Spacey, inclusiv o afirmatie potrivit careia acesta ar fi pipait un alt actor din „House of Cards” pe platoul de filmare.

In declaratiile date pentru The Telegraph, lui Stone si Neeson li s-au alaturat nume precum Stephen Fry si F. Murray Abraham in apelurile lor pentru revenirea lui Spacey. Abraham insusi a fost acuzat de comportament sexual neadecvat in timpul productiei serialului Apple TV+ „Mythic Quest”, ceea ce ar fi dus la concedierea sa.

„Abia astept sa il vad pe Kevin inapoi la munca.Este un geniu. Este atat de elegant si de amuzant, generos pana peste masura si stie mai multe despre meseria noastra decat majoritatea dintre noi va sti vreodata”, a declarat Stone pentru The Telegraph, adaugand ca era clar ca actorii aspiranti „isi doreau si vor sa fie in preajma lui”.

„Este groaznic ca il invinovatesc pe el pentru ca nu se pot impaca cu ei insisi pentru ca s-au folosit de el si nu au obtinut obiectivele de pe agendele lor secrete”, a adaugat Stone.

Neeson a declarat pentru publicatie ca „a fost profund intristat sa afle de aceste acuzatii la adresa” lui Spacey, dar a adaugat: „Kevin este un om bun si un om de caracter. Este sensibil, articulat si fara prejudecati, cu un simt al umorului extraordinar. Este, de asemenea, unul dintre cei mai buni artisti ai nostri in teatru si in fata camerei de filmat. Cred ca industria noastra are nevoie de el si ii simte foarte mult lipsa.”

„Garantez pentru el fara echivoc”, a spus Abraham. „Cine sunt acesti vulturi care ataca un om care si-a acceptat public responsabilitatea pentru anumite comportamente, spre deosebire de atatia altii?… Este un om bun, sunt alaturi de el, iar cel care nu are pacat sa arunce primul piatra”.

Si Spacey a criticat deja documentarul. Intr-un interviu cu jurnalistul Dan Wootton, castigatorul premiului Oscar a deplans faptul ca a fost exclus din industrie, spunand: „Am fost exclus. Nimeni de la Hollywood nu a prezentat vreodata o cale de intoarcere pentru mine.Nu exista niciun material de curs. Nu mi s-a dat nicio casuta de bifat, nimic. Se pare ca unii sunt multumiti sa ma anuleze pentru totdeauna. Este o condamnare pe viata”.

De cand au aparut primele acuzatii privind presupusul comportament nepotrivit si agresiunea sexuala a lui Spacey, in urma miscarii #MeToo din 2017, au fost intentate mai multe procese impotriva celui care a castigat de doua ori premiul Oscar.In 2022, un juriu din New York a concluzionat ca acesta nu l-a molestat pe actorul Anthony Rapp, care l-a acuzat de agresiune sexuala la inceputul anilor 1980, cand Rapp avea 14 ani. In anul urmator, un tribunal din Marea Britanie l-a gasit pe Spacey nevinovat de noua acuzatii de agresiune sexuala formulate de patru reclamante. Alte cateva acuzatii si procese au fost retrase. Spacey a negat toate acuzatiile.

Citește în continuare