Skip to content

Fanii lui Shrek vor vedea inca un film din serie. Revine intreaga distributie, cu Cameron Diaz (Fiona) care s-a retras din activitate.

Dreamworks a anuntat ca Shrek 5 va ajunge in cinematografe la 1 iulie 2026. Mike Myers isi va relua rolul capcaunului titular, in timp ce Cameron Diaz revine in rolul sotiei sale, Fiona, iar Eddie Murphy va juca din nou rolul nobilului lor armasar, Donkey.

Filmul va fi regizat de Walt Dohrn, care a condus toate cele trei filme Trolls pentru DreamWorks. Cineastul nu este strain de seria Shrek: a lucrat ca story artist si scenarist la cel de-al doilea si al treilea film si a fost scenarist coordonator al celui de-al patrulea film, Shrek Forever After – in care a dat si vocea personajului negativ, Rumpelstiltskin.

Versiunea principala a francizei Shrek nu a mai fost lansata de la cel de-al patrulea film, in 2010, desi a persistat prin intermediul a doua filme derivate: Puss in Boots din 2011 si Puss in Boots din 2022: The Last Wish (Ultima dorinta), acesta din urma obtinand recenzii pozitive, o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film de animatie si cea mai buna performanta a DreamWorks Animation la box office-ul national in aproape un deceniu.

Shrek Forever After s-a incheiat cu aventura lui Shrek in realitatea alternativa It’s a Wonderful Life disparand, oferindu-i capcaunului o afectiune reinnoita pentru viata sa din mlastina in timp ce sarbatoreste prima aniversare a copiilor sai.

Filmul va marca primul rol principal al lui Myers intr-un proiect teatral de la Shrek Forever After in 2010. Desi a aparut ocazional in roluri secundare in filme precum Bohemian Rhapsody si Amsterdam in ultimii 14 ani, singurele sale roluri principale au fost in proiecte TV precum The Pentaverate si The Gong Show.

Shrek 5 va fi, de asemenea, unul dintre primele proiecte ale lui Diaz de cand s-a retras in 2014. Actrita mai are inca un film anul aacesta, Back in Action, care ajunge pe Netflix pe 15 noiembrie.

Luna trecuta, Murphy a declarat ca exista, de asemenea, o alta expansiune a Shrekiverse. „Donkey va avea propriul sau film”, a declarat el pentru Collider.”Vom face si Donkey [film]. Asa ca vom face un Shrek, si vom face un Donkey.”

Filmul original Shrek s-a dovedit a fi unul dintre cele mai influente filme de animatie ale secolului XXI, rasturnand seriozitatea obisnuita a filmelor cu basme cu un umor ireverentios si constient de sine si un potop de referinte la cultura pop care au dominat de atunci proiectele de animatie de la Hollywood.

Filmul a castigat primul Oscar pentru cel mai bun film de animatie in 2002 si a primit, de asemenea, o nominalizare pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Lansate in 2004, 2007 si 2010, cele trei continuari ale filmului Shrek au eclipsat performantele de box office ale filmului original si au consolidat seria ca franciza principala a DreamWorks. Secventele au adaugat Julie Andrews, Justin Timberlake, John Cleese, Larry King si Jon Hamm. cts de cand s-a retras in 2014.

Shrek a lansat, de asemenea, un musical, un serial TV cu Motanul Incaltat, atractii pentru parcuri tematice, scurtmetraje direct-video si filme speciale de sarbatori.

Licenta musicalului Shrek a fost cumparata si in Romania, spectacolul jucandu-se deja in cateva reprezentatii, urmand a fi realuat in toamna.

Citește în continuare