Skip to content

Ce putem vedea in acest week end in online – De-ale Carnavalului (Purcarete), Lucia di Lammermoor cu Anna Netrebko sau o lectie privata cu prim balerina Tamara Rojo

Cum multe dintre teatrele din Romania dar si din lume si-au mutat programul in online pe durata acestei perioade de carantina globala, spectatorii au oaza lor de bucurie si un acces incredibil la o serie de spectacole si intalniri care ar fi fost imposibile in alte circumstante.

Iata o selectie urban.ro pentru ce puteti vedea astazi din programul cultural online, global.

De-ale Carnavalului in regia lui Silviu Purcarete, in seara aceasta online pe pagina teatrului Radu Stanca din Sibiu

O montare cu o mare desfasurare de forte, care a avut premiera in 2010 si intre timp a participat la multe festivaluri internationale, D-ale Carnavalului in regia lui Silviu Purcarete arata inca o data cat de actual e Caragiale.  Nebunia mahalalei a avut un farmec special pentru spectatorii care erau in sala:pana la sfarsitul spectacolului pe scena sa gateau mici, cu fumul si aromele de rigoare.

Spectacolul a avut mai multe nominalizari la premiile UNITER, printre care si pentru cea ma buna regie si cel mai bun spectacol.

Distributia: Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Nicu Mihoc, Marius Turdeanu, alaturi de… D’ale Band: Ema Veţean (sax alto), Veronica Arizancu (sax alto), Codruta Vasiu (acordeon), Emöke Boldizsar (flaut), Eva Ungvari (flaut), Vlad Robas (vioara),Tomohiko Kogi (vioara), Claudiu Falamas (trompeta), Liviu Vlad (tobe).

Il veti putea vedea aici. Spectacolul incepe la ora 19.00

Pentru iubitorii de opera, Metropolitan Opera are in aceasta noapte, free, Lucia di Lammermoor cu Anna Netrebko in rolul principal

Veti putea vedea o reprezentatie din 2009, alaturi de Anna Netrebko, aflandu-se  Piotr Beczała si Mariusz Kwiecien. Dirijor Marco Armiliato.

Reprezentatia va fi publica si free pentru 23 de ore, incepand cu ora 1 noaptea (ora Romaniei) si continuand pe parcursul intregi zile de duminica)

Daca vreti insa sa vedeti in timpul zilei de astazi un spectacol de la Met, puteti allege “La Fille du Régiment” (Donizetti) cu Natalie Dessay si Juan Diego Florez, dirijor Marco Armiliato. Reprezentatia este deja disponibila pe site-ul Metropolitan Opera si va fi free pana la 12 noaptea, ora Romaniei.

Puteti sa va faceti un cont aici

Pentru copiii si tinerii care studiaza balet, o inregistrare-lectie de exceptie: balerina Tamara Rojo preda un studiu

English National Ballet a facut un dar special si exceptional publicului in urma cu cateva ore printr-o lectie live cu directoarea artistica a companiei, prim balerina Tamara Rojo.

Rojo, a carei cariera in dans a fost recunoscuta si multi premiata la nivel international, este o balerina de origine spaniola care a fost mult ani prima balerina la Royal Ballet, dar si la English National Ballet.

Lectia free pe care a predat-o in urma cu doar cateva ore e disponibila acum pe youtube si, pentru orice profesionist din zona dansului, e inestimabila. E aproape imposibil, in conditii normale, sa ai o lectie cu Tamara Rojo.

Daca vreti sa vedeti un film altfel, dincolo de optiunile de pe HBOGO sau Netflix, puteti incerca productiile distribuite de Bad Unicorn

Recomandarea noastra este filmul de debut al cineastului danez Gustav Möller, „Vinovatul”,povestea unui operator telephonic de la serviciul de urgenta care incearca sa rezolve un caz – contra cronometru – doar prin telefon. Este un film exceptional si prin actorie, dar si prin felul in care a fost scrisa povestea.

Daca vreti o excursie exceptionala printr-un muzeu, incercati sa vedeti filmul din interiorul Hermitage. Nivelul detaliilor si al informatiilor nu ar fi niciodata egalat intr-o vizita obisnuita, ca turist, prin muzeu.

Citește în continuare