Skip to content

Teatru online cu Silviu Purcarete si Tokyo Metropolitan Theatre oferit luna aceasta de Scena Digitala, platforma Teatrului Radu Stanca din Sibiu

Scena Digitala, platforma online de teatru-film a Teatrului National „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), ofera in luna mai o creatie de exceptie a regizorului Silviu Purcarete, realizata la Tokyo Metropolitan Theatre. Spectacolul este „Visul unei nopti de vara”, de William Shakespeare, intr-o adaptare plina de dinamism semnată de Hideki Noda, in viziunea regizorala a lui Silviu Purcarete.  

Tokyo Metropolitan Theatre a prezentat in premiera in 2020 acest spectacol, in care scenografia este semnata de Dragos Buhagiar si muzica de Vasile Sirli, iar publicul din Romania a putut vedea spectacolul la Festivalul de Teatru de la Sibiu, editia 2021.

Silviu Purcarete este unul dintre cei mai cunoscuti regizori romani la nivel international, cu spectacole puse in scena in marile institutii culturale ale lumii.

Pe langa activitatea regiei de teatru, Silviu Purcarete este cunoscut si ca un foarte bun regizor de spectacole de opera: “La Boehme” de Puccini (Essen), “Parsifal” de Wagner (Scottish Opera), “Roberto Devereux” de Donizetti (Wiener Staatsoper), “Castor si Polux” de Rameau (Opera din Bonn) fiind printre spectacolele regizate de acesta.

Numele lui Silviu Purcarete este legat de colaborarea cu Teatrul National din Craiova (“Ubu rex cu scene din Macbeth”, “Titus Andronicus”, “Phaedra”, “Danaidele”, “Orestia”, “A douasprezecea noapte”), unde multe dintre spectacolele sale au fost invitate la numeroase festivaluri din intreaga lume: Avignon, Edinburgh, Tokio, Melbourne, Montreal, Glasgow, Varna ş.a.

Ulterior, Silviu Purcarete a devenit un apropiat al Teatrului National Radu Stanca din Sibiu, unde a montat “Lulu” , “Asteptandu-l pe Godot”, “Faust”, „Metamorfoze”, „Calatoriile lui Guliver”, „Povestea printesei deocheate”.

Publicul din Romania ii poate descoperi universul teatral si la Timisoara si Cluj Napoca, unde recent a avut mai multe montari, iar acum, pe scena Operei Nationale Bucuresti.

Premiera lunii este spectacolul „Cerere in casatorie”, in regia lui Robert Raponj, cu Ofelia Popii, Pali Vecsei, si Adrian Matioc.

Natalia Stepanova cunoaste intortocheatul drum spre casatorie in momentul in care pretendentul sau, Lomov – un personaj ipohondru si suspicios – isi face curaj sa ii ceara mana. In loc ca legatura dintre ei sa se dezvolte intr-o dragoste armonioasa, intre cei doi creste o tensiune care culmineaza cu un adevarat scandal, din cauza faptului ca ei sunt mereu pe pozitii contradictorii.

Pentru luna mai 2022, abonamentul lunar mai include si spectacolele „Doi pe un balansoar”, „Cion: Requiem Of Ravel’s Bolero”, „Tattoo”, „Ceea ce ziua datoreaza noptii”, „Maestrul dansului”, „Trei surori”, „Calatoriile lui Gulliver”, „Conferinta iraniana”.

Platforma de video-on-demand Scena Digitala poate fi vizionata pe baza de abonament sau bilet individual, cu preturi de la 30 lei, iar abonamentul pentru o luna, 49 lei. Detalii despre bilete si abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Citește în continuare