Skip to content

Special Urban, Playlist motivational: Emilian Oprea

Continuam seria playlisturilor motivationale oferite de actori, regizori, muzicieni . Ele sunt un cadou frumos din partea celor pe care sunteti obisnuiti sa-i vedeti pe scene sau in cinematografe, dar rareori cu o usa deschisa spre ceva atat de personal: muzicile care-i motiveaza si ii impresioneaza.

Acum este momentul lui Emilian Oprea.

Pentru cei mai multi dintre romani, Emilian Oprea e in acest moment unul dintre personajele nu chiar pozitive din serialul Vlad, Leo Cazacu.

L-ati vazut in “De ce eu?”, un film in regia lui Tudor Giurgiu inspirat de cazul procurorului Panait despre care se banuieste ca s-a sinucis ca urmare a presiunilor politice pe vremea guvernului Nastase cand ancheta politicieni care faceau trafic de influenta.

Pentru rolul procurorului din acest film, Emilian Oprea a fost nominalizat la premiile Gopo pentru ce mai bun actor intr-un rol principal.

L-ati mai vazut in cinematografe in “Autoportretul unei fete cuminti” (regia Ana Lungu), “Caini” (regia Bogdan Mirica)  si “Orizont” (regia Marian Crisan), iar pe micile ecrane tot pe post de personaj negativ in seria HBO “Valea Muta”.

Pentru generatia care are putin peste 30 de ani si a crescut in Braila, Emilian Oprea e parte din grupul care a facut zeci de adolescenti sa mearga de cateva ori pe saptamana la teatru.

Cativa dintre licenii de atunci sunt astazi actori sau au messerii conexe cu teatrul si filmul gratie acelei echipe care i-a mai inclus si pe Marius Manole, Liviu Pintileasa sau Eugen Jebeleanu (care acum este regizor).

Pe Emilian Oprea il puteti vedea la Teatrul National din Bucuresti in “3 surori, un scenariu (ne)firesc de liber dupa Cehov”, in regia lui Radu Afrim – la TNB, „Pescarusul”, regia Andrei Serban la unteatru, „O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii”, regia Bobi Pricop la TNB.

Mai jos gasiti playlistul lui Emilian Oprea:

Trent Reznor si David Bowie – Hurt

Depeche Mode – In your room, Live in Paris, 1993

Wolf Alice – Don’t delete your kisses

Manchester Orchestra – Silence

REM – It’s the end of the world

Chicane – No ordinary morning

Still Corners – The Trip

Citește în continuare