Skip to content

Special Urban, Playlist motivational: Radu Iacoban

Playlistul motivational din aceasta seara va este prezentat de Radu Iacoban, un actor –  regizor – dramaturg care e foarte pe placul generatiei tinere.

L-ati vazut recent in filmul „Charleston” (care e pe Netflix aici) unde il are coleg pe Serban Pavlu, dar si in serialul de la Pro TV, „Triplu sec” (unde a scris si scenariul pentru cateva episoade). Tot pe Netflix il mai puteti vedea in „Amintiri din Epoca de Aur”, filmul lui Cristian Mungiu in care povesteste cu umor situatii stranii din vremea comunismului la romani. Il puteti vedea aici.

Cand se reintoarce activitatea in teatru trebuie sa-l vedeti alaturi de Ana Ularu in „Constelatii” la Teatrul Act, tot asa cum trebuie sa vedeti si spectacolul “O interventie” pe care l-a regizat si care ii are in rolurile principale pe Ana Ularu si pe Lucian Iftime (al carui playlist il descoperiti aici).

Ca regizor il mai descoperiti intr-o montare foarte moderna pentru Richard 2 la Teatrul Mic, dar si in spectacolele “In parc” sau “Carpathian Garden” (pentru care a scris si piesa impreuna cu colegul sau, Tudor Aron Istodor, un spectacol plin de umor, in care diseaca o multime de caracteristici comportamentale ale romanilor).

Are o serie de spectacole pe care le-a regizat teatre din tara si e printre putinii actori romani norocosi are au jucat in Zero Theorem al lui Terry Gilliam, productie care a fost filmata la noi in tara.

Cel mai recent spectacol al sau e un one man show, „Bad Talks”, in care Iacoban joaca toate personajele, a scris textul si a realizat si regia, spectacolul fiind povestea unui barbat care il omoara pe prim ministru, nemultumit de nesfarsitele minciuni ale acestuia.

Ca fapt divers, Radu Iacoban e genul caruia… ii place cartea – si la scoala, si pentru lecturi suplimentare. In plus a facut transferul de la actorie la regie pentru ca voia sa controleze mai bine emotiile pe care ar trebui sa le transmita spectacolele pe care le face.

Crede ca rolul lui nu este sa faca “entertainment” ci sa capteze atentia unui public inteligent si are planuri mari pentru productiile sale viitoare.

Iata playlistul lui Radu Iacoban:

Blazzaj – Blazzaj

Ibrahim Maalouf – True Story

Avishai Cohen – Smash

S.A.R.S – Budav Levac

A Perfect Circle – The Noose  

Citește în continuare