Skip to content

Special Urban TIFF, Ana Covalciuc “E o intâlnire care te face sa iti pui intrebari, sa iti cauti locul si drumul printre „cei mai mari” , e un impuls”

 

 

Urban.ro a lansat prima carte despre un festival, “20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati”, care poate fi descarcata gratuit de aici.

“20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati” contine zeci de povesti emotionante de la cei care au creat festivalul, dar si de la actori si regizori pentru care prezenta in festival a insemnat un punct de cotitura in cariera, un proiect realizat cu sprijinul Banca Transilvania, cea de-a doua banca din România in functie de active, un sustinator constant al celui mai important eveniment dedicat filmului din România si unul din cele mai spectaculoase evenimente culturale anuale.

Iata amintirile Anei Covalciuc, care a facut parte in 2015 din proiectul 10 pentru film

 Tin minte ca aveam o agenda foarte incarcata, ca totul era planificat la minut si ca oamenii super profi care s-au ocupat de noi aveau grija sa avem absolut orice aveam nevoie ca sa putem fi cât mai implicati in toate activitatile din program. Tin minte efervescenta si increderea care ne cuprinsesera. Si chiar un fel de recunostinta ca nu (prea) facusem film pâna atunci, ceea ce ne facilitase intâlnirea in contextul acela specific. Ne-am simtit norocosi.

Am plecat cu „mânecile suflecate”, gata de lucru. Din pacate nu au „curs” filmarile dupa, banuiesc ca nu avem o industrie destul de mare incât sa ne poata absorbi pe toti (sau poate nu imediat), incât sa ne fi folosit, daca tot ne-au cunoscut. Dar cu siguranta s-au petrecut niste intâlniri importante. Si mai stiu ca am plecat de acolo cu o conduita in ce priveste castingurile, self-tape-urile, rigorile tehnice, asteptarile de la noi. Am ramas in contact cu ceilalti colegi, pentru care ma bucur de fiecare data când aud ca „prind” ceva, si aproape de niste oameni foarte faini din domeniu, cum sunt Ileana Cecanu, Monica Felea sau Silvia Astilean. 

Festivalul ne aduce la un loc. Ne ofera o platforma unde sa ne intâlnim, sa ne (re)cunoastem, sa iesim din propria „bula” si sa ne raportam nu doar unii la altii, dar si la ceilalti artisti internationali, ale caror filme sunt prezente in festival. E o intâlnire care te face sa iti pui intrebari, sa iti cauti locul si drumul printre „cei mai mari” , e un impuls! Si nu in ultimul rând, e o sarbatoare! Iubim filmele, iubim sa facem film, si TIFFul e locul unde impartasim iubirea asta. Asta cred ca e „super-puterea” lui: le aduce aminte oamenilor, atât spectactori, dar si creatori, ca toata stradania lor are sens, pentru ca are la baza iubirea pentru film. Asta ne aduce impreuna.

Puteti descarca gratuit cartea “20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati” de aici.

“20 de ani de TIFF. Echipa, actori & invitati” este un proiect realizat cu sprijinul Banca Transilvania

credit foto Adi Bulboaca

Citește în continuare