Skip to content

Spectacolul „LUNA” regizat de Marcel Top va avea premiera in februarie, la ARCUB

Pe 5 februarie de la ora 19.30 la ARCUB are loc premiera spectacolului care reuneste trei generatii de actori: “LUNA”, in regia lui Marcel Top. Textul ii apartine lui Koharu Kisaragi,o artista de origine japoneza, cunoscuta ca dramaturg, regizor si critic al problemelor teatrale si sociale.

„Luna” este un spectacol-metafora despre iubire, alienare si singuratate, intr-o societate in care oamenii pot fi dati afara din propriile vieti. Fara excese sau patetism, spectacolul prezinta un viitor nu tocmai improbabil. 

Este povestea unor oameni care isi vad nestingheriti de prioritatile lor meschine, intr-un univers distopic. Un cuplu, in incercarea de a-si gasi rostul in viata, infrunta societatea cinica in care traieste.

El este un tanar ambitios pentru care cariera este cel mai important lucru din lume, iar viata lui se invarte in jurul acestui job depersonalizant, asa ca nu e de mirare ca atunci cand este concediat, pica in deriva si, pe moment, nu isi mai gaseste sensul. 

Ea este o femeie aflata vesnic in asteptarea sotului, dispusa sa faca orice si sa accepte pe oricine ar putea-o salva din aceasta singuratate innebunitoare.

Distributia este alcatuita din Laila Abdel Hafiz, Marius Ursu, Maria Radu, Valentin Corneanu, Ana-Maria Bercu, Nicu Rotaru si Ruxandra Balasu.

Marcel Top este cunoscut pentru spectacolele sale neconventionale. De data aceasta va surprinde publicul prin realizarea unei imagini poetice a apocalipsei, in care daramarea lumii interioare devine metafora metafora pentru o planeta in pragul dezastrului, iar viata pare sa isi urmeze cursul ei marunt, in ciuda faptului ca sfarsitul pare a fi aproape. De-a lungul timpului a montat in numeroase teatre din tara si strainatate.

Printre cele mai cunoscute spectacole se numara: “Edmond”, “Elixir” (Teatrul de Comedie), “Gottlieb Amadeus” (Opera de Stat Brasov), “Butoiul cu pulbere” (Teatrul Municipal Baia Mare), “Visul unei nopti de vara” (Teatrul de Stat Constanta), “Hamlet” (Teatrul Nottara si Atena), “Natural Born Fuckers” (Teatrul Act), “G.O.D.” sau “Deformatii” (Teatrul Luni de la Green Hours).

Biletele la spectacol pot fi cumparate online pe iabilet.robilet.ro si mystage.ro.

Citește în continuare