Skip to content

Noi detalii despre stadiul bolii lui Bruce Willis. Fiica actorului, Tallulah, a scris un eseu emotionant despre ce se intampla cu intreaga familie in aceste momente

Familia lui Bruce Willis continua sa dea detalii despre impactul bolii actorului asupra celor apropiati, dar si despre stadiul in care se afla vedeta din Die Hard. Dincolo de marturisile emotionante si cutremuratoare, demersurile familiei Willis sunt si un semn de incurajare pentru apartinatorii altor bolnavi de dementa.

Acum Tallulah Willis, fiica lui Bruce Willis si a lui Demi Moore, a scris un eseu emotionant pentru Vogue, in care povesteste etapele prin care a trecut in timp familia ei s-a impacat cu dementa lui Bruce.

Familia actorului a anuntat in martie 2022 ca Willis are afazie, o tulburare de limbaj cauzata de leziuni cerebrale care afecteaza capacitatea de comunicare a unei persoane, si ca, drept urmare, se va retrage din actorie. In februarie, familia a confirmat ca afazia lui Bruce este rezultatul dementei frontotemporale.

Tallulah scrie ca familia ei se afla atunci la „inceputul durerii” generate de afectiunea lui Bruce.

„Stiam ca ceva nu este in regula de mult timp”, scrie Tallulah. „A inceput cu un fel de lipsa de reactie vaga, pe care familia a pus-o pe seama pierderii auzului: „Vorbeste! „Die Hard” s-a jucat cu urechile lui tata’. Mai tarziu, aceasta lipsa de reactie s-a extins, iar eu uneori o luam personal”.

Tallulah recunoaste ca, atunci cand nu stia ca comportamentul tatalui ei era in stadiile incipiente ale dementei, a crezut ca acesta „isi pierdea interesul” fata de ea, deoarece s-a casatorit cu Emma Heming Willis si a avut doi noi copii.

„Recunosc ca am intampinat declinul lui Bruce in ultimii ani cu o parte de evitare si negare de care nu sunt mandra dar adevarul este ca eram prea bolnava eu insami pentru a face fata”, a adaugat ea, amintindu-si de propria ei lupta cu dismorfia corporala. „Imi amintesc un moment in care m-a lovit dureros: Eram la o nunta… si tatal miresei a tinut un discurs emotionant. Dintr-o data mi-am dat seama ca nu voi avea niciodata parte de acel moment, tatal meu vorbind despre mine la varsta adulta, la nunta mea. A fost devastator.”

Tallulah scrie in articolul pentru Vogue ca va ramane recunoscatoare pentru fiecare moment pe care il va petrece cu Bruce de acum incolo.

„De fiecare data cand ma duc la casa tatalui meu, fac tone de fotografii cautand comori in lucruri carora nu obisnuiam sa le acord prea multa atentie”, povesteste ea. „Am toate mesajele vocale de la el salvate pe un hard disk. Mi se pare ca incerc sa ma documentez, sa construiesc o inregistrare pentru ziua in care nu va mai fi acolo, pentru a-mi aminti de el si de noi. El inca stie cine sunt si se lumineaza cand intru in camera.”

„Iar acum ca ma simt mai bine, ma intreb: „Cum il pot face sa se simta mai confortabil?””, a adaugat ea. „Simt ca este un moment unic si special in familia mea si sunt atat de bucuroasa ca sunt aici pentru el.”

Actuala sotie a lui Bruce Willis, Emma Heming Willis, le-a cerut paparazzilor sa nu-i mai faca poze actorului, deoarece flash-urile constante ale becurilor pot fi foarte dezorientatoare pentru cei care sufera de dementa. Bruce a primit recent sprijin din partea fostului sau coleg de scena Arnold Schwarzenegger, care a reflectat asupra retragerii lui  declarand presei: „Cred ca este fantastic. El a fost, intotdeauna, ani si ani de zile, o vedeta uriasa. Si cred ca va fi mereu tinut minte ca un mare, mare star. Si un om bun. Inteleg ca, in circumstantele sale, din punct de vedere al sanatatii, a trebuit sa se retraga. Dar, in general, stiti, nu ne retragem niciodata cu adevarat. Eroii de actiune, se reincarca.”

Citește în continuare

Au mai rămas

Vezi trailerul