Skip to content

A inceput stagiunea de vara la Teatrul Masca. Spectacole de la Nottara, Excelsior si Teatrul Dramaturgilor Romani in aer liber pana pe 12 septembrie, spectacole cu Marius Matache si Teddy Tudoroiu.

In perioada 1 august – 12 septembrie, Teatrul Masca invita bucurestenii la stagiunea in aer liber care se desfasoara sub numele de „Departe de centru, Aproape de oameni”. Spectacolele au loc in Amfiteatrul Lacatelor de Dragoste din Bulevardul Uverturii, numarul 14.

Programul estival se adreseaza in principal locuitorilor din cartierele din vestul Bucurestiului, in special Militari, Crangasi, Drumul Taberei si Giulesti care au sansa de a vedea, intr-un cadru prietenos si fara a trebui sa se duca pana in centru, o suita de spectacole prezentate de o parte a institutiilor culturale bucurestene – Teatrul Dramaturgilor Romani, Teatrul Nottara, Teatrul Excelsior, Teatrul Tandarica, Centrul National al Dansului Bucuresti, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul Coquette, Breasla Actorilor, Teatrul InDArt, Teatrul Masca si folkistii Marius Matache si Teddy Tudoroiu.

In weekendul care urmeaza, bucurestenii pot vedea pe scena Amfiteatrului Lacatelor de Dragoste trei spectacole – „Ducele” – spectacol sustinut de Compania de Teatru Breasla Actorilor (6 august, de la 19.30), „Întai, Saruta-ma” – spectacol sustinut de Teatrul InDArt (7 august, de la ora 19.30) si „Bucuresti livrator” (8 august, de la ora 19.30), productie a Teatrului Masca.

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a teatrului sau online pe mystage.ro.

Teatrul Masca, infiintat in 24 mai 1990, este singurul teatru de gest, pantomima si expresie corporala din Romania.

Teatrul Masca se dezvolta pe doua directii artistice, prima este cea a teatrului de strada (unda paleta de spectacole pleaca de la clovni, commedia dell arte, teatru medieval, marionete mari, living statues etc.) avand actori cu mijloce de expresie foarte diverse: clovnerie, jonglerie, instrumente, step, pantomima, living statues, manuire marionete mari de 2 m, dans, cantat live, acrobatie etc. si a doua este cea a spectacolelor de interior cu scenariu elaborat, inspirat de mari autori (N.V.Gogol, G.G. Marquez, E. Briusov, J.L.Borjes, W. Shakespeare) apropiindu-se mult ca stil de genul de teatru-dans, fara cuvinte sau cu un minim de dialog, actorul fiind pilonul central al spectacolelor.

Citește în continuare