Skip to content

Stagiunea Digitala de Teatru Politic 2021 ofera sase zile de spectacole gratuite online. Subiectele vizate sunt criza sanitara pandemica si transformarea prin care trec femeile care devin mame

 

In perioada 6-11 noiembrie, Stagiunea Digitala de Teatru Politic ofera doua spectacole online gratuit, „Capete infierbantate 2020”, intre 6-8 noiembrie, si „Matern”, intre 9-11 noiembrie, pe canalul de YouTube al Stagiunii de Teatru Politic.

„Capete infierbantate 2020” analizeaza sistemul medical din Romania, demantelarea serviciilor publice si consecintele aplicarii logicii profitului in domeniul sanatatii, in contextul actualei crize sanitare provocate de pandemia Covid-19.

„Este un spectacol despre consecintele dureroase ale unor politici publice care privilegiaza, inclusiv in domeniul sanatatii, profitul si logica eficientizarii cu orice pret in defavoarea interesului public si medicinei sociale”, noteaza organizatorii.

Echipa spectacolului este formata din Mihaela Michailov & David Schwartz (text), iar din distributie fac parte Alexandru Potocean, Oana Rusu, Teodora Retegan, Maria Sgarcitu. Scenografia este semnata de Irina Gadiuta, iar muzica de Teodora Retegan si Maria Sgarcitu, regia: David Schwartz si ilustratii de Catalin Rulea.

„Capete infierbantate 2020 este disponibil aici.

„Matern” este un spectacol de explorare cu mijloace performative a transformarilor la care este supus corpul si psihicul persoanelor care devin mame.

Maternitatea este considerata o etapa dezirabila in viata femeilor, ceea ce face ca aspectele mai dificile cu care se confrunta multe dintre acestea, pe durata maternitatii, sa ramană un tabu in societate, cu un potential impact negativ asupra imaginii de sine sau bunastarii emotionale si psihologice.

Conceptul si scenariul este semnat de Alice Monica Marinescu, cu Oana Rusu si Alice Monica Marinescu in rolurile principale, miscare scenica de Carmen Cotofana, scenografie de Irina Gadiuta, iar muzica de Teodora Retegan si Maria Sgarcitu si ilustratii de Catalin Rulea.

„Matern” este disponibil aici.

Stagiunea de Teatru Politic 2021-2022 a inceput in septembrie la Centrul de Teatru Educational Replika din Bucuresti si a continuat la Centrul National al Dansului din Bucuresti, la finalul lunii octombrie, cu premiera spectacolului „Rafina”, in regia Irinei Gadiuta.

Citește în continuare