Skip to content

Steven Tyler (Aerosmith) a fost dat in judecata pentru agresiune sexuala impotriva unei minore. Femeia sustine ca a fost nevoita sa avorteze la 17 ani baiatul pe care-l avea cu Tyler.

O femeie care sustine ca a avut o relatie ilicita cu Steven Tyler in anii ’70, pe cand era minora, a intentat un proces impotriva liderului Aerosmith, acuzandu-l de agresiune sexuala si provocarea intentionata de suferinta emotionala. Procesul a fost intentat ca urmare a legislatiei din California care a renuntat temporar la termenele de prescriptie pentru acuzatiile de abuz sexual in copilarie.

In procesul depus la Los Angeles si obtinut de Rolling Stone, reclamanta Julia Holcomb sustine ca Tyler a convins-o pe mama lui Holcomb sa-i acorde tutela asupra ei cand aceasta avea 16 ani, ceea ce i-a permis, in consecinta, sa locuiasca cu el si sa se angajeze intr-o relatie sexuala. Ea sustine ca au fost impreuna din 1973  timp de aproximativ trei ani. Dosarul depus la judecatorie nu il numeste explicit pe Tyler, inculpatii sunt mentionati ca parat Doe 1 si Does 2. Dar Holcomb – pe care revista Rolling Stone a mentionat-o intr-un profil al trupei din 1976 cu referire la viata sentimentala a lui Tyler – a facut publica experienta ei cu Tyler in trecut, iar procesul citeaza direct din memoriile lui Tyler.

In cartea sa, fara a preciza vreun nume, Tyler spune in mod similar ca „aproape a luat o mireasa adolescenta” si ca „parintii ei s-au indragostit de mine, au semnat o hartie pentru ca eu sa am custodia, astfel incat sa nu fiu arestat daca o luam in afara statului. Am luat-o in turneu cu mine”.

In proces, Holcomb sustine ca „a fost neputincioasa in relatia respective si nu a putut sa se opuna” puterii, faimei si capacitatii financiare substantiale a lui Tyler si ca Tyler „a constrans-o si a convins-o pe reclamanta sa creada ca aceasta era o „relatie de dragoste romantica””.

Holcomb sustine ca l-a intalnit pe Tyler (care ar fi avut 25 de ani la momentul intalnirii lor) imediat dupa ce a implinit 16 ani, cand Aerosmith a sustinut un concert in Portland, Oregon, in 1973. Tyler, potrivit procesului, a dus-o pe Holcomb in camera sa de hotel, unde au discutat despre varsta fetei. Dupa ce el ar fi intrebat-o de ce a iesit singura toata noaptea, Tyler si Holcomb au vorbit despre problemele ei de acasa. Apoi, artistul „a efectuat diverse acte de comportament sexual criminal” inainte de a o trimite acasa cu un taxi in dimineata urmatoare, se arata in plangere.

Tyler i-ar fi cumparat lui Holcomb si un bilet de avion pentru urmatorul concert al trupei Aerosmith din Seattle, deoarece era minora si nu putea calatori legal cu el peste granitele statului, se arata in proces. Dupa spectacolul din Seattle, Tyler ar fi avut mai multe acte sexuale cu tanara, iar Holcomb s-a intors la Portland in dimineata urmatoare.

In 1974, dupa cum sustine plangerea, Tyler a convins-o pe mama lui Holcomb sa-i dea acordul  sa devina tutorele ei, ceea ce i-ar fi permis sa calatoreasca mai usor cu ea fara a fi urmarit penal – o cronologie care se potriveste cu propriile comentarii ale lui Tyler din memoriile sale din 2011. Tyler i-ar fi spus mamei lui Holcomb ca ii va oferi un sprijin mai bun decat cel pe care aceasta il primea acasa, promitandu-i ca o va inscrie la scoala si ca ii va oferi asistenta medicala. Tyler „nu si-a respectat in mod semnificativ aceste promisiuni si, in schimb, a continuat sa calatoreasca cu reclamanta, sa o agreseze si sa ii furnizeze alcool si droguri”, se sustine in dosarul inaintat tribunalului.

Holcomb mai sustine ca a fost insarcinata cu fiul lui Tyler in 1975, cand avea 17 ani, dar a facut avort dupa ce Tyler a insistat sa intrerupa sarcina in urma unui incendiu intr-un apartament. In argumentatia sa, el a invocat inhalarea de fum si lipsa de oxigen pentru copil, desi in proces se sustine ca un profesionist medical i-a spus ca bebelusul nenascut nu a fost afectat de incendiu.

Potrivit declaratiilor din plangerea de la tribunal, Holcomb a ezitat sa mearga pana la capat cu avortul, dar Tyler a amenintat-o ca nu o va mai sustine daca nu va continua cu procedura. Dupa avort, ea l-ar fi parasit pe Tyler si s-a intors in Portland pentru a-si schimba viata. A devenit o catolica devotata, si-a intalnit sotul si a ingropat experientele anterioare cu Tyler pana cand acesta a scris despre ele in cartea sa.

Holcomb spune in plangerea penala ca viata ei a fost perturbata si mai mult odata cu publicarea memoriilor lui Tyler, care, fara consimtamantul lui Holcomb, a facut referire la timpul petrecut de acesta cu o minora si a supus-o la „infamie involuntara”, incadrand in acelasi timp presupusul abuz ca fiind o „relatie romantica si plina de iubire”.

Si autobiografia Aerosmith, publicata in 1997, face referire la relatie, la incendiul din apartament si la avort, dar Tyler se refera la fata ca fiind Diana si a spus ca aceasta avea 14 ani in momentul in care s-au cunoscut. In memoriile sale, insa, el spune ca avea 16 ani si scrie despre incendiu, dar nu si despre avort.

In plangere, Holcomb spune ca a fost mentionata in multumirile din memorii, ceea ce a inlaturat si mai mult anonimatul ei.

La multumiri in care e mentionata Julia Halcomb, ceea ce ar putea fi o greseala de ortografie a numelui ei.

Citește în continuare