Skip to content

„Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana” reincepe pe 6 aprilie. Anul trecut evenimentul a avut peste un milion de participanti

Foto Razvan Leucea

„Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana”, ajuns la a 4-a editie, debuteaza in 6 aprilie. In primul weekend din aprilie, Calea Victoriei devine pietonala, intre orele 10.00 si 22.00, pe segmentul de drum Piata Victoriei – intersectia cu str. Gheorghe Manu, respectiv segmentul Bulevardul Dacia – Splaiul Independentei, fara afectarea intersectiilor, anunta ARCUB.

Evenimentul, vizitat anul trecut de peste un milion de participanti, se va desfasura in perioada 6 aprilie – 13 octombrie si cuprinde o serie de weekenduri pietonale, menite sa transforme spatiul public, altminteri aglomerat, in zone de relaxare temporare pentru locuitori si turisti. Zonele temporar pietonale instaurate pe parcursul celor 7 luni in diverse puncte centrale si in cartierele Bucurestiului sunt activate prin intermediul unui program variat compus din momente artistice sau activitati sportive.

De la spectacole de teatru, demonstratii de dans, concerte stradale live la ateliere de creatie pentru copii, expozitii, activitati sportive si zone de joaca, organizate de institutii culturale ale orasului, „Strazi deschise” #4 reconfigureaza spatiul urban intr-o scena deschisa pentru actul artistic si ofera zone de relaxare si promenada pentru locuitorii Capitalei de toate varstele. Incepand cu ora 17.00, bucurestenii se vor bucura de momente artistice. 

Calea Victoriei | In weekendul 6-7 aprilie 2024, pe durata restrictiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Stirbei Voda, strada Ion Campineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societatii de Transport Bucuresti va fi deviat, fara afectarea calatorilor.

In weekendurile in care se desfasoara evenimentul „Strazi deschise, Bucuresti – Promenada urbana”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul noptii pana dimineata (in ziua de sambata spre duminica), incepand de la ora 23:00 pana la ora 09:00. Pentru siguranta participantilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circula masini se inchid si pistele de biciclete.

Evenimentul este organizat de Primaria Capitalei, prin Directia Cultura, Invatamant, Turism, alaturi de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si PROEDUS – Centrul  de Proiecte Educationale si Sportive al Municipiului Bucuresti, in calitate de operatori zonali. 

Citește în continuare