Skip to content

Strazi noi deschise in Bucuresti, Activitati si in Rondul de la Fantana Zodiac din Parcul Carol. Street Food Festival, Redeschiderea Fantanilor Urbane, activitati pentru copii, DJ music spots de la Untold in fata Teatrului Odeon, toate in acest week end

Cel de-al doilea weekend „Strazi deschise – Bucuresti, promenada urbana” deschide trasee pietonale pe Calea Victoriei si Bulevardul Unirii intre 14 si 15 mai si prezinta, in zone centrale din oras si in cartiere, o serie de evenimente outdoor pregatite de teatre, universitati, biblioteci, centre culturale si operatori culturali independenti locali.

Dupa un prim weekend cu peste 15.000 de participanti, zonele care devin pietonale la „Strazi deschise” in weekendul 14-15 mai, intre orele 09:00 si 22:00, sunt Calea Victoriei intre Piata Victoriei si Splaiul Independentei, Bulevardul Unirii intre Splaiul Independentei si bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv intre bulevardul Dimitrie Cantemir si bulevardul Mircea Voda, Rondul de la Fântâna Zodiac din zona Parcului Carol 1, sector 4

Din programul artistic al celui de-al doilea weekend Strazi deschise fac parte activitati educative si matinee pentru copii (intre orele 09.00-11.00) si evenimente de seara (intre orele 17.00 – 21.00), printre care spectacole de teatru, dans contemporan, ateliere, instalatii participative si concerte in zone centrale din oras si in cartiere.

Cei mici se pot bucura in weekendul 14-15 mai la „Strazi deschise” de teatru de papusi si ateliere de lectura pregatite de Biblioteca Metropolitana Bucuresti in fata treptelor Muzeului de Istorie al României. Universitatea Nationala de Arte Bucuresti participa weekendul acesta la „Strazi deschise” cu un atelier de construit o instalatie spatiala din modul gonflabil si un atelier de „Pictura pe apa” pentru copiii si adolescentii. Atelierele sunt tinute de reprezentanti ai Departamentului Pedagogia Artei UNArte pe Calea Victoriei, in zona Parcul Iorga.

Incepând cu ora 17.00, mai multe puncte din traseul pietonal de pe Calea Victoriei si din zone adiacente vor fi activate de o serie de evenimente artistice pregatite de institutii publice si operatori culturali privati din Bucuresti.

In zona Palatului CEC – Muzeul de Istorie al României, UNArte Bucuresti organizeaza sâmbata, 14 mai, un workshop cu Mihai Malaimare, dedicat statuilor vivante.  In zona magazinului Muzica, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti inaugureaza instalatia participativa de pe vitrina magazinului Muzica, iar Asociatia Delazero prezinta, in ambele zile, de la ora 17.00, spectacole de dans contemporan pe care le va itinera si in cartiere. Incepând cu ora 19.00, bucurestenii pot asculta sâmbata, 14 mai, un recital canto – muzica pop sustinut de Vivian Clement, iar duminica, 15 mai, un concert al cursantilor Scolii de Arta Bucuresti – Sectia Canto – Muzica usoara.

Teatrul de Animatie Tandarica da intâlnire publicului bucurestean in fata Hotelului Radisson, unde prezinta in fiecare zi, de la ora 18.00, peste doua ore de reprezentatii de teatru.  Evenimentele de pe traseul pietonal din Calea Victoriei sunt completate cu prezentari de moda pregatite de Departamentul Moda al UNArte programate in fiecare zi de weekend, intre orele 17.00 si 19.00, in zona Parcului Iorga.

Incepând din weekendul 14-15 mai 2022, editia din acest an a „Strazilor deschise” extinde programul artistic in afara centrului orasului si intentioneaza sa prezinte activari artistice in toate sectoarele Capitalei, pe parcursul mai multor weekenduri din perioada mai – octombrie 2022.

Astfel, in premiera la „Strazi deschise”, bucurestenii din sectorul 4 se pot bucura, in acest weekend, de un program incarcat de evenimente artistice si educative in rondul de la Fântâna Zodiac, din zona Parcului Carol I. Sâmbata, 14 mai si duminica, 15 mai, intre 10.00 si 21.00, locuitorii cartierului Parcul Carol sunt invitati la spectacole ale Teatrului Evreiesc si ale Teatrului de Animatie Tandarica, concerte de canto, orga electronica si percutie pregatite de Scoala de Arta Bucuresti si un concert al grupului „Adagio” prezentat de Palatul National al Copiilor, recitaluri muzicale si ateliere pentru copii organizate de CREART, reprezentatii de dans contemporan sustinute de Asociatia Delazero si prezentate de ARCUB, iar Clubul Copiilor Sector 2 prezinta expozitii de pictura si momente de dans.

Evenimentul va include si o zona de street food, standuri cu produse handmade, panouri foto, muzica ambientala si o zona de relaxare.

Editia din acest an „Strazi deschise – Bucuresti, promenada urbana” include si o serie de evenimente conexe care au loc pe traseele pietonale ale evenimentului si in zone adiacente.

Astfel, in weekendul 14-15 mai, participantii la „Strazi deschise” se pot bucura de Street Food Festival pregatit de Gourmet Entertainment in Piata Victoriei si Piateta Regelui.

Festivalul Nostalgia prezinta instalatii de arta stradala pe Calea Victoriei, iar Casa Filipescu Cesianu a Muzeului Municipiului Bucuresti asteapta vizitatorii cu expozitii permanente, instalatii si expozitii outdoor.

La sediul Mihail Sadoveanu a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, au loc, in curtea bibliotecii, lansari de carte si recitaluri de opera, iar expozitia de fotografie „World Press Photo Romania” poate fi vizitata in Piata Universitatii pâna pe 4 iunie.

Pentru prima data, Untold Festival vine la Bucuresti cu DJ music spots pe Calea Victoriei, in piateta din fata Teatrului Odeon si la intersectia cu strada Lipscani.

Tot in acest weekend, sâmbata, 14 mai, se redeschid Fântânile Urbane din Piata Unirii cu un spectacol multimedia. Fântânile Urbane din Piata Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia care vor rula de vineri pâna duminica, pâna la inceputul lunii octombrie.

Citește în continuare