Skip to content

Tania Popa, Mihai Calin, Emilian Oprea, Pavel Bartos, Rodica Mandache, Ana Ciontea sunt o parte dintre actorii care va invita sa-i vedeti la teatru saptamana viitoare

Intre 24 februarie si 1 martie, Urban.ro va recomanda sa vedeti urmatoarele spectacole:

Teatrul ACT

“Omul perna” de Martin McDonagh

Intr-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim este interogat in legatura cu povestile lui macabre si asemanarile dintre acestea si o serie de crime petrecute in oras. Timp de doua ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici intr-o comedie (foarte, foarte) neagra care imbina suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino si lumea magica si intunecata a lui Tim Burton. O poveste cu rasturnari de situatie neasteptate, in care basmul se confunda cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi.

Spectacolul se poate vedea in 24 februarie, ora 19.30. Nerecomandat sub 16 ani

Regia: Eugen Gyemant

Distributia: Ionut Grama, Lucian Iftime, Catalin Babliuc / Andrei Seusan, Dan Radulescu, Teodora Iancu

Durata: 2h (fara pauza)

Bilete: aici

Teatrul Nottara

“Efecte colaterale” de Alexandru Popa

“Efecte colaterale” este un text contemporan care imbina ca intr-un puzzle mai multe drame de familie, analizeaza, cu mult umor si atentie la nuante, riscul de a-l pierde pe celalalt pe drumul propriei impliniri.  Povesti in povesti se intersecteaza intr-un oras aglomerat, iar efectele colaterale ale intalnirii unor oameni legati intre ei prin fire sufletesti nevazute se amplifica gradual pana cand anuleaza distanta dintre comic si tragic.

Regia: Vlad Zamfirescu

Distributia: Gheorghe Ifrim, Vlad Zamfirescu, Alexandru Repan, Dan Bordeianu, Nadiana Salagean Luminita Erga, Diana Roman, Ioana Calota / Laura Vasiliu

Spectacolul se poate vedea in 26 februarie, ora 19.00, Sala Horia Lovinescu

Durata: 2h 45min (cu pauza)

Bilete: aici

Teatrul de comedie

“Nunta lui Krecinski” dupa A.V. Suhovo-Kobilin

Nunta lui Krecinski este un spectacol-eveniment, lucrat cu migala de cunoscutul actor Mihai Bendeac, intrat cu aceasta ocazie in randul celor mai captivanti regizori de teatru. In acest spectacol, fiecare replica si fiecare gag sunt dozate atent pentru a oferi spectatorului deliciul unei performante comice exceptionale.

Spectacolul se poate vedea in 26 februarie, ora. 19.00, Sala Radu Beligan

Regie: Mihai Bendeac

Distributie: Liviu Pintileasa, Mihai Bendeac, Vlad Dragulin, Mihaela Teleoaca, Victor Vurtejeanu, Gloria Gaitan, Lucian Ionescu, Marius Drogeanu, Serban Georgevici, Matei Arvunescu, Bogdan Ghitulescu

Durata: 2h 45min (cu pauza)

Bilete: https://bilete.comedie.ro/alege-locuri

Teatrul National Bucuresti

“O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii” dupa un roman de Mark Haddon

Spectacolul este un show performativ, in care lumea-decor construita de Adrian Damian, din oglinzi, distante si perceptii, se compune si se descompune pentru a ne aduce fata in fata cu noi si certitudinile noastre fragile.

Spectacolul se poate vedea in 26 februarie, ora 20.00, Sala Pictura

Regia: Bobi Pricop

Distributia: Ciprian Nicula, Emilian Oprea, Ana Ciontea, Rodica Ionescu, Carmen Ungureanu

Durata: 1h 40min (fara pauza)

Bilete: aici

“Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe

“Fluturii sunt liberi” este o poveste despre ambitie, vise si dezamagiri, a doi tineri care se regasesc iar apoi se pierd. O poveste cu zambete si cu lacrimi in ochi.

Spectacolul se poate vedea in 27 februarie la ora 19.00

Regia: Erwin Simsensohn

Distributia: Alex Calin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Serban Gomoi

Durata: 1h 55min (fara pauza)

Bilete: aici

“On the Roof” de Gigi Caciuleanu

Gigi Caciuleanu a gandit spectacolul ca pe o inventie a unei lumi de bufoni contemporani, un univers care sa utilizeze un limbaj de teatru coregrafic: o geometrie spatiala poetica si o matematica de jonglerii, in care a reinventat cateva cuvinte. “On the Roof” este asemenea unui veritabil sport extrem, eminamente urban, in care te sprijini pe obsacolele intalnite si te bizui exclusiv pe greutatea corpului, atunci cand avansezi. Este un spectacol care seduce prin eleganta, iar mesajele pe care le transmite sunt pline de tandrete.

Spectacolul se poate vedea in 27 februarie, ora 20.00, Sala Mica. Este produs de TNB, prin Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala „Ion Sava”, in parteneriat cu UNITER, Fundatia Art Production / Gigi Caciuleanu “Ad Hop” Company, cu sprijinul JTI, în cadrul Programului 9G la TNB.

Regia: Gigi Caciuleanu

Distributia: Adela Mihai, Adrian Loghin, Alexandra Oiste, Alin Potop, Andrei Atabay, Andrei Ianus, George Olar, Ioana Beatrice Tanasa, Andreea Jurj, Maria Panainte, Mihai Vasilescu, Nadina Cimpianu, Nicolae Dumitru, Theodora Sandu

Durata: 1h (fara pauza)

Bilete: aici

“Padurea spanzuratilor” dupa Liviu Rebreanu

Spectacolul lui Radu Afrim dupa romanul lui Liviu Rebreanu descopera uriasa poezie a unui text puternic si modern. Regizorul porneste de la premisa ca acesta nu este un roman de razboi, ci unul psihologic si reinterpreteaza opera, o transpune in universul sau imaginativ si ii descopera noi sensuri.

Spectacolul se poate vedea in 29 februarie ora 19.00, Sala Mare.

Nu este recomandat minorilor sub 14 ani si persoanelor care sufera de epilepsie. Continue efecte stroboscopice de scurta durata si intensitate.

Regia: Radu Afrim

Distributia: Alexandru Potocean, Marius Manole, Richard Bovnoczki, Ciprian Nicula, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Vitalie Bichir, Natalia Calin, Ada Gales, Florin Calbajos Alexandra Salceanu, Emilian Marnea, Liviu Popa, Andrei Atabay, George Olar, Bogdan Iacob, Flavia Giurgiu, Silviu Mircescu, Vlad Ionut Popescu, Ciprian Valea, Vlad Galer, Cosmin Ilie, Cristian Bota, Alexandru Chindris, Tiberiu Enache, Octavian Voina, Lenuta si Teodora Purja

Durata:3 h 30 min (pauza 20 min)

Bilete: aici

Teatrul Bulandra

“Richard III” de William Shakespeare

Spectacolul aduce la lumina noaptea shakespeariana, noaptea politica, noaptea crimelor si a nebuniei si a exceselor de tot felul. O lume pe care autorul aproape a fotografiat-o, ca un document al timpului. Este un reportaj minutios si profund, nu doar politic si social. E o alta oglinda a sufletului (tema constanta a lui Shakespeare) si evidentiaza aspecte noi, socante ale motivelor care au provocat dezastrul, nu doar pe plan individual, ci al unei tari ajunse in ruina. Dar acum o alta lume, tulburator de moderna si  incredibil de adevarata, se contureaza pe scena de la sala Liviu Ciulei de la Bulandra, sub ochii nostri uluiti.

Spectacolul se poate vedea in 27 si 28 februarie, ora 19.00, Sala Liviu Ciulei

Regia: Andrei Serban

Distributia: Marius Manole, George Ivascu, Rodica Lazar, Cornel Scripcaru, Alexandra Fasola, Catalin Babliuc, Adrian Ciobanu, Constantin Dogioiu, Alin State, Lucian Ifrim, Mirela Gorea, Catinca Maria Nistor

Durata: 3h 45min (cu pauza)

Bilete 27 februarie: aici   28 februarie: aici

Teatrul Nou

“Cum sa fac sa fiu cu tine” dupa A.P. Cehov

Spectacolul are la baza un scenariu scris de regizoare din cateva schite si povestiri de Cehov. Este o poveste care strabate timpul precum anotimpurile viata si duce cu ea tot ce au personajele ei: vulnerabilitatii, dorinte, frici si o mare nevoie de iubire,

Spectacolul se poate vedea in 27 februarie, ora 20. 00

Regia: Amalia Iorgoiu

Distributia: Varty Mihail, Eduard Cirlan

Durata: 1h 10min (fara pauza)

Bilete: aici

Teatrul Odeon

“Persona” de Ingmar Bergman

“Persona” in regia lui Radu Nica este realizat dupa unul din filmele de referinta ale lui Ingmar Bergman, decriptat si adaptat teatrului si interpretat intr-o cheie contemporana. Teme actuale precum identitatea sexuala, sensul creatiei sau criza maternitatii sunt redefinite din perspectiva inceputului de secol XXI, intr-un spectacol percutant si modern.

Spectacolul se poate vedea pe 28 februarie, ora 19.30, Sala Studio

Regia: Radu Nica

Distributia: Oana Stefanescu, Anda Saltelechi, Irina Bugarin, Alexandru Papadopol

Durata: 1h 25 min (fara pauza)

Bilete: aici

“Republica Melania” de Irina Nechit

“Republica Melania” este un spectacol de poveste in care te intalnesti cu un personaj si cu lumea lui plina de amintiri. Povestea incepe in anii ’30, cand Basarabia a fost anexata URSS ului, continua cu cel de-al doilea raboi mondial si foametea din ’47 si ajunge pana in anul 2000.

Spectacolul se poate vedea in 29 februarie7 noiembrie, ora 19.30, Sala Studio

Regia: Gelu Colceag

Distributia: Rodica Mandache

Durata: 1h 15min (fara pauza)

Bilete: aici

“Svejk” de Jaroslav Hasek

Spectacolul are la baza dramatizarea realizata de regizorul Alexandru Dabija, inspirata de cartea scrisa de Jaroslav Hasek, “Peripetiile bravului soldat Svejk”. Este considerata una dintre cele cele mai memorabile si reusite scrieri satirice din literatura mondiala, un manifest inteligent anti-razboi dar si unul din cele mai amuzante romane scrise vreodata.

Spectacolul se poate vedea in 29 februarie, Sala Majestic

Regia: Alexandru Dabija

Distributia: Pavel Bartos, Cezar Antal, Ioan Batinas, Mircea Constantinescu, Sabrina Iaschevici, Dorina Lazar, Ruxandra Maniu, Paula Niculita, Alexandru Papadopol, Gabriel Pintilei, Anda Saltelechi, Mihai Smarandache, Silvian Valcu, Veronica Gherasim, Dan Iosif

Durata: 2h 10min (fara pauza)

Bilete: aici

Citește în continuare