Skip to content

Noua rutina de ingrijire a pielii adusa in atentie de nordici, N-beauty

O serie de tendinte dedicate ingrijirii parului si a tenului au aparut sub conceptul de hair skinification, respectiv K-Beauty, inspirate din rutinele coreenilor. Anul acesta este adusa in atentia noastra o noua filozofie dedicata pielii: N-Beauty, care promite rezultate cu aspect natural si luminos.

Ingrijirea tenului in stil minimalist este adaptata conform obiceiurilor femeilor din tarile nordice

Termenul este inspirat de ritualul de wellbeing al femeilor care locuiesc in tarile nordice, plecand de la premisa ca bariera cutanata a pielii acestora este direct proportionala cu starea de bine, dieta sanatoasa si stilul de viata activ. Inspiratia a venit din modul in care femeile din aceasta regiune reusesc sa isi mentina tenul hidratat si luminos in ciuda conditiilor climatice extreme si a ciclurilor neregulate ale luminii, care aduc in consecinta si lipsa vitaminei D din organism.

Ritualurile de wellbeing ale nordicelor sunt influentate de relatia aparte cu natura, iar rutina N-Beauty presupune o ingrijire minimalista a tenului. Aceasta se concentreaza pe doua etape majore: curatarea temeinica si accelerarea luminozitatii naturale.

Pasii acestei rutine sunt simpli insa trebuie efectuati cu atentie deosebita. Pentru prima etapa, cea de demachiere, puteti opta pentru lotiuni, uleiuri si geluri blande, care sa nu atace pielea si care sa ajute epiderma sa isi formeze o bariera puternica si un aspect luminos si sanatos. Formulele pe baza de apa glaciara le puteti gasi in produsele La Praire, care ajuta intarirea mecanismelor de aparare a tenului. Imediat dupa va puteti hidrata cu un serum si o crema bogate in antioxidanti, dar cu textura usoara. Pulverizarea apei termale de-a lungul zilei ofera si ea un plus hidratarii exterioare. Despre beneficiile sale v-am vorbit aici. Beneficiile hidratarii pot fi dublate in momentul in care folositi o crema cu factor de protectie solara, pas pe care ar trebui sa il efectuati indiferent de anotimpul in care ne aflam. Conform studiilor, 85% din razele solare au un impact negative asupra pielii.

Gratie unor ingrediente autentice zonei, sunt inglobate formule pe baza de plante, extracte din seminte si fructe cu rol antioxidant si regenerant al pielii, capabile sa ofere rezultate si la cele mai scazute temperaturi.

Apa de izvor glaciara sta la baza acestora, fiind una dintre cele mai putin poluate surse din lume si ofera un pH natural apropiat de cel al epidermei, evitand orice perturbare a echilibrului pielii.

Ingredientele specifice folosite precum sunt afinele, wild cloudberry (o specie de mure salbatice), ciupercile chaga, seva organica de mesteacan, iarba de bumbac, algele nordice, extractul de scoarta de pin si uleiul extras din semintele de catina sunt obtinute printr-un proces de conservare timp de opt luni, purificandu-se in intuneric si urmat de expunerea timp de patru luni intr-o lumina intensa, regeneranta.

Citește în continuare