Skip to content

Hair skinification: noul trend de ingrijire a parului

Daca in urma cu ceva vreme ritualul de ingrijire a parului se rezuma exclusiv la sampon si balsam, acum acesta este doar inceputul. Pe masura ce produsele si tratamentele pentru par au evoluat, la fel s-a intamplat si cu metodele lor de aplicare.

Metoda Hair skinification a fost inspirata din procesul de ingrijire a tenului

Acest trend de ingrijire a parului a precedat evolutiei produselor dedicate ingrijirii tenului. Diverse branduri au lansat deja pe piata seruri, masti si crème de soare infuzate cu ingrediente active, prietenoase scalpului care sunt destinate foliculilor de par. Pielea si parul nu sunt chiar atat de diferite, deoarece ambele sunt compuse din proteine si grasimi similare. Mai mult, la fel ca fata, parul intampina problemele mediului de la poluare, temperatura, dar si clorul pe care apa potabila il contine. Daca acordati atentie pielii, puteti aplica aceeasi abordare si parului. Noul trend include cativa pasi si cateva produse in plus

Aplicati saptamanal un tratament exfoliant pentru scalp

Pielea scalpului poate acumula, la fel ca si tenul, impuritati, sebum si celule moarte. Destuparea porilor are ca rezultat oxigenarea pielii capului si, mai mult, disparitia problemelor ca matreata si descuamarea. In plus, atunci cand foliculul de par este sufocat, parul nu creste. Solutia este masajul capilar efectuat in timpul exfolierii, care activeaza microcirculatia sanguina.

Crema pentru par se aplica exclusiv pe varfuri si lungimea parului

Parul ajunge la deshidratare din mai multe cauze, una din ele fiind suprasolicitarea procesarii termice. Un par coafat in exces poate ajunge la deshidratare din cauza ca prin acest proces parul elimina continutul de apa. Daca cuticula parului este afectata, atunci si hidratarea dispare asa ca este recomandat ca pe langa solutiile applicate sa folositi perii din par natural. Recomandam o crema fara clatire care se aplica pe parul umed si inaintea protectiei termice. Trebuie sa tineti cont ca uleiurile de par nu hidrateaza ci doar „sigileaza” crema aplicata anterior.

Nu uitati de protectia termica daca folositi ustensile de styling bazate pe caldura

Protectia termica ajuta la dispersia cat mai corecta pe intregul fibrei capilare pe care o aduce pheonul, placa, ori ondulatorul. Foarte important este sa aveti in vedere ca de fiecare data cand folositi caldura sa folositi si protective termica

Serumurile-tratament nu se aplica zilnic, ci de doua-trei ori pe saptamana

Serumurile de par nu sunt produse obligatorii precum samponul sau balsamul pentru o pieptanare usoara, sunt o alegere personala iar aceasta face de cele mai multe ori diferenta atunci cand vine vorba de rezultatele finale. Acestea au de cele mai multe ori la baza diferite tipuri de uleiuri fiecare atent alese pentru un anumit tip de par si chiar pentru o anumita culoare. Se folosesc dupa baie si nu necesita clatire, motiv pentru care elementele din compozitie au mult mai mult timp la dispozitie sa actioneze si sa ofere efectele dorite. hidrateaza si ofera stralucirea care ii lipseste unui par tern si casant, iar in combinatie si cu alte produse de ingrijire profesionala ele pot sa faca minuni. Nu este recomandat, insa, sa folositi toate tipurile de produse dintr-o anumita gama la fiecare spalare, ci trebuie sa le combinati. Recomandarea noastra este sampon + balsam + serum sau sampon + masca +serum.

Parul si scalpul au nevoie de protectie impotriva razelor UV indiferent de anotimp

La finalul anotimpului cald (si chiar pe parcursul sau) parul sufera anumite modificari: devine mai uscat, se deterioreaza mai repede, se decoloreaza. Firul de par in sine sufera din cauza soarelui: isi pierde pigmentul, devine uscat, fragil si casant, asa ca are nevoie de ingrijire speciala. Apelati la produsele cu actiune reparatoare intensa ce contin antioxidanti care s-au dovedit a fi eficienti in acest sens, pentru ca lupta impotriva radicalilor liberi.

Citește în continuare