Skip to content

60 de designeri de pe 4 continente expun si vand bijuterii unicat in acest week-end la targul international AUTOR.

Editia aniversara a targului international de bijuterie contemporana  AUTOR va fi deschisa week-endul acesta in centrul Bucurestiului, in Sala de Bal a Palatului Oscar Maugsch.

Ajuns la editia a 20-a, AUTOR reuneste anul acesta 60 de designeri de pe 4 continente care vin la Bucuresti. Evenimentul are loc pe 6 si 7 mai 2023.

In cele doua zile ale targului, iubitorii de arta si bijuterii vor putea vedea in premiera si achizitiona peste 3000 de bijuterii unicat, avand ocazia de a interactiona cu creatorii acestora. 

Fondat in 2009 de artistul vizual Dan Piersinaru, AUTOR este considerat in prezent unul dintre cele mai importante targuri de bijuterie contemporana si artistica la nivel international, alaturi de evenimente de referinta din toata lumea. 

Piersinaru a initiat platforma AUTOR cu scopul de a promova dialogul dintre artisti si public, facand-o inca de la prima editie un loc de intalnire favorit pentru iubitorii de bijuterii contemporane, indiferent ca sunt cumparatori, designeri, colectionari de arta, curatori de arta, iubitori de moda, bloggeri sau jurnalisti. Astfel, evenimentul a reusit performanta de a inscrie Romania pe harta marilor evenimente dedicate expresiei artistice contemporane, atragand atentia designerilor de bijuterii din intreaga lume. 

Mai bine de 1000 de artisti din toata lumea au fost prezentati publicului roman si international in cei 14 ani de existenta ai targului AUTOR, atat prin intermediul evenimentului in sine, cat si printr-o platforma multimedia care le-a oferit conexiunea cu comunitatea iubitorilor de bijuterie contemporana. 

Printre designerii romani prezenti inca de la primele editii se numara creatori recunoscuti astazi la nivel international, precum Andra Lupu, Raluca Buzura, Cleopatra Cosulet, Miruna Belicovici, Maria Paltin, Ioana Enache, Mihaela Caravan sau Mona Velciov.

Editia aniversara AUTOR ii va reuni la Bucuresti pe cei dintre cei mai talentati artisti bijutieri ai momentului din America de Nord si de Sud, Asia si Europa, a caror participare a fost atent selectata de un juriu de specialisti recunoscuti in bijuteria contemporana la nivel international. Pe langa selectia la targ –  ea insasi o confirmare a valorii lor – designerii participanti pot castiga si diverse premii ce le pot aduce oportunitati de pregatire in domeniul lor creativ, precum si de promovare la nivel international. 

Editia anterioara a Targului AUTOR a primit vizita a peste 3 000 de pasionati de bijuterie contemporana, confirmand un interes din ce in ce mai mare pentru evenimente ce imbina arta cu stiinta confectionarii bijuteriilor.  

Biletele pentru AUTOR 2023 pot fi achizitionate aici.

Citește în continuare