Skip to content

Teatrelli prezinta in premiera „Dual, un performance despre prietenie”, o poveste pretext pentru cautarile artistilor. Spectacolele sunt programate in acest weekend

George Albert Costea, Mihaela Velicu si Vlad Udrescu pun in scena „DUAL, un performance despre prietenie”, un spectacol care se afla la intersectia intre teatru-dans, teatru non-verbal si teatru de obiect, cu o poveste pretext pentru cautarile artistilor: trei prieteni foarte buni se intalnesc sa gateasca impreuna un desert. Artistii traduc prin interactiunea cu obiectele unei bucatarii starile opuse prieteniei, in care dispare increderea, apare indoiala, dispare siguranta si apare frica.

Spectacolul are ca puncte de pornire si inspiratie pe Erwin Wurm si Csilla Klenyánszki, artisti conceptuali, care analizeaza cotidianul prin sculpturi umane de un echilibru fragil.

„DUAL, un performance despre prietenie” este conceput de Leta Popescu si Bogdan Spataru, unde performance-ul pledeaza pentru ideea de laborator artistic si surprinde prin noutatea mijloacelor de expresie abordate, dar si prin autenticitate.

Leta Popescu este una dintre cele mai cunoscute voci ale teatrului contemporan romanesc, care activeaza pe scenele din Romania incepand cu anul 2013. Pana in prezent, Leta Popescu a regizat peste 20 de spectacole atat in teatre nationale si municipale, cat si in spatii alternative si companii private.

Ioan Bogdan Spataru este scenograf si grafician, cunoscut pentru scenografia a peste 20 de spectacole in Bucuresti (Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie), dar si in tara (Targu Mures, Satu Mare, Galati etc.). Totodata, a semnat scenografii pentru spectacole ale regizorilor Theodor Cristian Popescu, Adi Iclenzan, Gelu Colceag, Teodora Campineanu, Vlad Zamfirescu sau Emanuel Parvu.

Teatrelli prezinta in zilele de 29, 30 si 31 iulie premiera etapei finale a acestei productii work in progress creart/Teatrelli, iar spectacolul dureaza 70 de minute. Primele reprezentatii au avut loc in noiembrie 2021. Detalii si bilete aici.

Seria work in progress propusa de Teatrelli a debutat cu performance-ul colectiv INT.EXT din vitrinele Galeriei Galateca, semnat de Bobi Pricop, Mihai Pacurar, Teona Galgotiu, Simona Dabija, Eduard Gabia, Kinga Ötvös si István Téglás, a continuat cu spectacolul „Baiatul vaduva”, in regia lui Eugen Jebeleanu, dupa „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard (care a intrat in repertoriul Teatrelli), precum si cu instalatia-performance „4 Discursuri”: Olga Malaseva / Nicoleta Lefter / Vlaicu Golcea / Mihai Pacurar, dupa piesa „Free Hugs” de Olga Malaseva.

Citește în continuare