Skip to content

Teatrul Dramaturgilor Romani prezinta „Brancusi, dragostea mea”. Spectacolul vorbeste despre marile iubiri ale lui Brancusi, vocea sculptorului roman apartine lui Marius Bodochi. Cele 9 personaje feminine sunt interpretate de Claudia Motea.

Teatrul Dramaturgilor Romani prezinta „Brancusi, dragostea mea”, regia Beatrice Rancea, joi, 3 martie, de la ora 19.00. Spectacolul este inspirat de cartea „Brancusi, dragostea mea!”, a Claudiei Motea.

Acest spectacol multimedia aduce in prim plan marile iubiri ale lui Brancusi, femei celebre care i-au fost muze: Margit Pogany, Maria Tanase, Eileen Lane, Peggy Gugenheim, Madame Leonie Ricou, Maria Bonaparte, Cella Delavrancea, Baroneasa Renee Irana Frachon si Milita Petrascu. 

Toate cele noua personaje feminine sunt interpretate de actrita Claudia Motea, vocea lui Brancusi apartine actorului Marius Bodochi, la vioara Geanina Meragiu si la pian Adina Cocarceanu.

Claudia Motea este o actrita romano-canadiana, care activeaza si ca poeta, scriitoare, dramaturg, scenarista, traducătoare si profesoara de arta dramatica.

In prezent, Claudia Motea este director artistic al Teatrului Nostrum, teatru afiliat Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania, profesor de artadramatica la Centrul UNESCO Mihai Eminescu din Bucuresti si reprezentant Editura Creator.  

Piesa „Brancusi, mon amour” a avut o avanpremiera in Suedia la Karlskrona si urmeaza sa fie tradusa si publicata in noua limbi, dupa cum mentioneaza Ziarul Metropolis. 

Spectacolul dureaza 70 de minute si biletele sunt disponibile aici. De asemenea, mai exista o reprezentatie pentru 16 martie a acestui spectacol.

Spectacolul a fost prezentat in avanpremiera de Ziua Brancusi, o manifestare culturala de amploare in Romania.

Anul acesta, Ziua Nationala „Constantin Brancusi” a fost marcata, la 146 de ani de la nasterea marelui sculptor, prin proiectii, concerte, expozitii, lansare de album si conferinte sustinute de specialisti, in tara si in strainatate, la reprezentantele Institutului Cultural Roman.

Citește în continuare