Skip to content

Teatrul EXCELSIOR are noi productii in stagiunea online: Vrajitorul tie tot, Dictionarul Urban de Teatru, Improvizatie

Excelsior, teatrul specializat in productii pentru copii si adolescenti, lanseaza o noua stagiune online cu proiecte educative in care, sub rama unui spectacol amuzant de teatru, cei mici sunt provocati sa se intalneasca cu informatii noi care le sunt de ajutor la scoala sau le dezvolta aptitudinile de invatare si increderea in sine.

In vremurile in care activitatile offline cu copiii sunt din ce in ce mai putine, micile comunitati create in jurul teatrelor de copii si adolescenti pot oferi un echilibru emotional important pentru tinerii spectatori.

Pentru cei mai mici dintre spectatori noua stagiune Excelsior are Vrăjitorul Stie-Tot, o productie de teatru educativ in care copiilor le sunt explicate fenomene stiintifice ca formele fulgilor de zapada sau functionarea unui ceas cu cuc.

MelwinVrăjitorul Stie-Tot se va intalni online cu micii spectatori in fiecare duminica dimineata, alaturi de ucenicul sau Lullus si de personaje din povestile si basmele cele mai cunoscute. Primul episod va fi difuzat duminica, 24 ianuarie, ora 11:00, pe pagina de Facebook si pe canalul de Youtube ale teatrului Excelsior, accesul fiind gratuit.

In fiecare marti si joi de la ora 20.00 adolescentii pot afla informatii noi din Dictionarul Teatrul Urban.

Proiectuul se afla la sezonul 2 si ii are protagonisti pe reporterii Luminita Întuneric si Eugen Bezna care pornesc in cautarea sensurilor teatrale ale unor cuvinte si expresii din cotidian. Întamplarile si -intalnirile cu personajele bizare pe care le intervieveaza le dau mereu planurile peste cap si produc de fiecare data peripetii „semantice” greu de descurcat. Insa „Oracolul Teatrului” este mereu acolo pentru a dezvalui definitia lamuritoare.

În fiecare vineri, de la ora 20:00, adolescentii sunt fata in fata cu un spectacol de improvizate –  IMPROVChallenge sub coordonarea Cameliei Pintilie (MC-ul show-ului).

Spectacolul a ajuns la sezonul trei si are mare succes la adolescenti pentru ca actorii improvizatori sunt amuzanti si abordeaza subiecte neconventionale cu zambetul pe buze. Noul sezon va fi muzical, iar asta va ridica noi provocari pentru actorii participanti dar si pentru spectatori.

Prima reprezentatie va fi vineri, 29 ianuarie ora 20:00, pe pagina de Facebook si pe canalul de Youtube.

Citește în continuare