Skip to content

Un spatiu nou de spectacole s-a deschis in Bucuresti: Teatrul In Culise inaugureaza noua sala cu trei premiere.

Dupa o perioada de pauza si incertitudine, in Bucuresti a aparut un nou spatiu de spectacole multifunctional, tot in zona centrala a capitalei. Din luna iunie, Teatrul In Culise isi va relua activitatea intr-un spatiu nou, situat in str. Alecu Russo nr. 12 printr-o stagiune completa ce cuprinde atat productii mai vechi, deja consacrate (“Clinica sinucigasilor”, “Anti Love Story”,“The Blue Room”), dar sitrei premiere, pregatite in perioada de pandemie.

Cele trei premiere incep din acest weekend, cu “Monoloagele Vaginului” de Eve Ensler in 4, 5 si 26 iunie, de la ora 20.00, “Faza lunga” de Catherine Aigner, in 12 iunie, si “Colectionarul” dupa romanul lui John Fowles, din 19 iunie. 

In prezent, Teatrul In Culise are o trupa de treizeci de actori tineri si studenți la facultatile de profil si o noua stagiune, si isi propune sa provoace si sa recastige publicul prin spectacole actuale, indraznete, menite sa intrige, dar si sa distreze spectatorii. 

Cladirea din Alecu Russo 12 a fost transformata intr-un spațiu cultural multifunctional in care Teatrul In Culise isi desfasoara activitatea alaturi de studioul de productie video si foto Itshowtime Studio si de scoala de actorie TeenMedia Academy, care organizeaza cursuri si workshop-uri de dezvoltare personala prin actorie. 

Cristian Bajora, directorul teatrului, declara: “Ne-am mutat in acest spatiu de pe Alecu Russo 12 in februarie 2020 si de atunci am facut eforturi supraomenesti sa il pastram si de-abia acum, la mai bine de un an distanta, reusim sa il inaugurăm”.

In 4, 5 si 26 iunie, “Monoloagele Vaginului” de Eve Ensler va avea in distributie actorii Cristina Munteanu, Ioana Nichita, Gratiela Popa si Ionut Iftimiciuc si prezinta o demonstratie de curaj si forta care celebreaza sexualitatea feminina.

Adaptat dupa multi-premiatul one woman show scris si interpretat de Eve Ensler, “Monoloagele Vaginului” este un spectacol actual, al prezentului, care iti deschide ochii asupra unui subiect inca tabu si vorbeste exact despre zona aceea interzisa. 

Mai mult decat un spectacol, acest talk show teatral pune la dispozitia femeilor o platforma in care sa vorbeasca si sa povesteasca despre adevarurile si dedesubturile intimitatii unei generatii de femei care n-a avut voie sa se exprime liber.

Spectacolul “Faza lunga” de Catherine Aigner, traducere Victor Scoradet, este programat pentru 12 iunie, cu Iulia Neacsu, Adrian Ionescu, Radu Catana, Gratiela Popa, in regia Laurei Ducu.

”Fază lunga” este un spectacol comic bazat pe povestea palpitanta traita de un cuplu modern, din zilele noastre. Intorsi de la o petrecere, Ioana si Sorin se trezesc peste noapte captivi intr-o situatie fara iesire, care le perturba linistea si ii face sa-si puna la indoiala alegerile. Destinul, care de data aceasta poarta forma unui orfan lovit de soarta, intervine in relatia de cuplu si le provoaca o criza majora.

“Colectionarul”, dupa John Fowles este o adaptare Alex Vlad cu Patricia Ionescu si Dorin Enache in rolurile principale, iar premiera va avea loc pe 19 iunie.

Bazat pe romanul de succes cu acelasi nume al lui John Fowles, dar si pe ecranizarea in regia lui William Wyler (nominalizata la Oscar si castigatoarea a Globului de Aur), ”Colectionarul” este un spectacol plin de suspans care spune povestea unui tanar ce devine obsedat de o studenta de la Facultatea de Arte.

Timid si antisocial, Fred are o viata banala si isi dedica timpul liber pasiunii sale: colectionarea de fluturi. Viata sa ia o turnura neobisnuita cand dezvolta o obsesie pentru tanara studenta Miranda pe care o rapeste si o sechestreaza in pivnita casei lui. “Colectionarul” este un thriller teatral ideal pentru cei care vor sa-si creasca nivelul de adrenalina.

Programul integral pentru luna iunie, dar si mai multe detalii despre spectacolele Teatrului In Culise gasiti pe http://teatrulinculise.ro. Biletele sunt disponibile pe mystage.ro.

Citește în continuare