Skip to content

Teatrul Ion Creanga le arata celor mici cum sa faca fata bullying-ului. Proiectul se adreseaza copiilor din centrele de asistenta sociala


Proiectul „Povestile care ne fac bine. Exercitii de imaginatie, scriere creativa si teatru” al Teatrului ”Ion Creanga” are drept scop o viziune integrativa a mijloacelor artistice prin care teatrul devine un spatiu sigur pentru copii, in care acestia sa isi faca auzite vocile.


Copiii gazduiti in centrele administrate de DGASPC Sector 5 vor participa la o serie de ateliere, in cadrul carora vor deprinde diferite mijloace de combatere a bullying-ului. Indrumati de specialisti in artele spectacolului, scriere creativa, arte plastice, art-terapie si consiliere psihologica, ei vor invata cum sa gestioneze situatiile neplacute cu care iau contact si cum sa reuseasca sa le evite.

Atelierele vor fi sustinute de o echipa de experti, iar acestia vor petrece cate trei saptamani in fiecare centru implicat in proiect. Textele elaborate in cadrul atelierelor de scriere creativa vor fi utilizate ulterior in cadrul atelierului de arte plastice, unde copiii vor avea posibilitatea sa isi transforme textele/povestile in colaje, care vor fi cuprinse in câte un album intitulat „Povestile care ne fac bine”.

Astfle, 24 de povesti selectate de un juriu format dintr-un regizor de teatru, un scenarist, un psihoterapeut si un reprezentant al Teatrului „Ion Creanga” vor fi incluse in „Manualul de bine”. Publicatia va contine si un set de bune practici care sa vina in sprijinul tuturor celor care intampina direct sau indirect fenomenul de bullying.

Pe baza uneia dintre cele 24 de povesti cuprinse in „Manualul de bine”, se va elabora un scenariu. Echipa de creatie – regizor, dramaturg si scenograf – va organiza un casting cu scopul de a contura distributia spectacolului. Personajele vor fi interpretate atat de actori ai teatrului, cat si de copii din centrele implicate in proiect.

Conform informatiilor publice, anual, 50.000 de spectatori din Bucuresti si din tara vizioneaza spectacolele montate la Teatrul Ion Creanga, spectacole ce propun experiente artistice semnificative, care sa inspire si sa indemne la reflectie, dar, mai ales, sa aduca bucurie copiilor.

Citește în continuare