Skip to content

Solidaritate: Coquette, Teatrul Apropo, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul Avanscena si Artistik Distopia isi pot sustine spectacolele la Teatrul Nottara in proiectul „Intalniri teatrale/ NottDependent”

Proiectul „Intalniri teatrale/ NottDependent” inceput in toamna anului trecut de catre Teatrul Nottara prin care gazduieste spectacole-invitate pe scena sa continua cu alte 14 productii independente incepand de astazi pana pe 28 martie, informeaza Agerpres.

Proiectul este un demers pentru a sprijini artistii grav afectati de restrictiile impuse in contextul pandemiei, in special celor din sectorul independent, care nu au spatii suficient de mari astfel incat publicul sa il poata vedea in siguranta pe scena si respectand toate normele impuse de autoritati.

La evenimentul de lansare a initiativei in septembrie 2020, reprezentantii Teatrului Nottara notau ca “Initiativa Teatrului Nottara este urmarea fireasca a programului de succes Nocturne, care a oferit, mai bine de 15 ani, companiilor independente si tinerilor artisti, oportunitatea de a juca pe o scena de stat, cu o istorie de peste 70 de ani de existenta. Tot cu acest prilej (mai) intentionam sa punem serios in discutie afirmatia (ades formulata in peisajul teatral romanesc, cel mai adesea chiar de catre unii colegi de breasla) ca ar exista un conflict ireconciliabil intre teatrele de stat si cele independente”, potrivit Radio Romania Cultural. 

Pentru perioada 25 februarie – 28 martie, companiile teatrale care s-au inscris in acest proiect sunt Coquette, Teatrul Apropo, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul Avanscena si Artistik Distopia. Programul reprezentatiilor este prezentat in intregime pe website-ul Teatrului Nottara, fiind semnalizate ca spectacole gazduite.

In acest weekend, spectatorii pot descoperi “Eu, tu si copacul sau sah mat” (25 februarie, ora 19.00), regia Ruxandra Balasu, “Dincolo de oglinda” (28 februarie, ora 18.00), regia Radu Popescu si “Si n-au trait fericiti pana la adanci batraneti” (28 februarie, ora 19.00), regia Andrei Sever Barzan.

“Eu, tu si copacul sau sah mat”  este o poveste de dragoste a Teatrului Coquette,  care se naste intamplator, pe o banca, in parc, prezentata prin trei momente-cheie din viata unui cuplu: intalnirea, incercarea si finalul. Detalii despre spectacol sunt aici.

Teatrul Apropo prezinta “Dincolo de oglinda”, un spectacol insiprat din micro-eseurile din volumul Oglinzile de Petru Cretia. Spectatorii vor explora un univers prin miscare, sunet si poezie experientele personale ale corpului si ale imaginii acestuia in societatea contemporana. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile aici.

Artistik Distopia pun in scena “Si nu au trait fericiti pana la adanci batraneti”, un antibasm comic pentru adulti (16+), in care antagonistul este fantezia, iar eroul este realismul. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Citește în continuare