Skip to content

S-au incheiat filmarile pentru adaptarea “The Monkey” dupa Stephen King. In rolurile principale sunt Theo James (The White Lotus) si Elijah Wood (Stapanul inelelor).

In urma cu o saptamana s-au incheiat filmarile pentru “The Monkey”, un film de groaza bazat pe o povestire scrisa de Stephen King.

Filmarile au avut loc in Vancour din 5 februarie pana pe 22 martie si i-au avut ca protagonisti pe Theo James (The White Lotus), Tatiana Maslany (She-Hulk: Attorney at Law), Elijah Wood (Stapanul inelelor), Christian Convery (Sweet Tooth), Colin O’Brien (Wonka), Rohan Campbell si Sarah Levy (Schitt’s Creek).

Proiectul este semnat de James Wan, un geniu al productiilor de groaza, creatorul universului The Conjuring si co-creatorul francizelor Saw si Insidious.

James Wan este producator principal al peliculei, garantand succesul filmului — franciza The Conjuring este cel mai de succes univers cinematografic horror, cu incasari de peste 2 miliarde de dolari din box-office. Regia este semnata de Oz Perkins, stranepotul designerului Elsa Schiaparelli, la randul lui specializat in filme de groaza.

Scenariul adaptat de Perkins — aflat la al 6-lea lungmetraj din cariera — este bazat pe o povestire scurta a lui Stephen King, publicata in 1980 sub forma unei brosuri incluse in revista Gallery. A fost revizuita si publicata ulterior in colectia “Skeleton Crew” din 1985.

In „The Monkey”, cand gemenii Hal si Bill descopera in podul casei vechea maimuta de jucarie a tatalui lor, in jurul lor incep sa se produca o serie de morti infioratoare. Fratii decid sa arunce maimuta si sa-si continue viata, distantandu-se pe parcursul anilor. Dar cand mortile misterioase incep din nou, fratii trebuie sa se reuneasca pentru a gasi o modalitate de a distruge maimuta pentru totdeauna inainte ca aceasta sa ia vietile tuturor celor apropiati. 

Theo James ii interpreteaza pe gemeni ajunsi la maturitate in timp ce Convery ii joaca versiunile din tinerete.

Dupa rolul de succes din sezonul 2 al serialului HBO The White Lotus, Theo James a devenit unul dintre cei mai cautati actori din Hollywood. Zilele acestea il puteti urmari pe Netflix in seria Gangsteri cu stil, tot intr-un rol principal iar in curand va aparea tot pe micul ecran intr-o noua adaptare a povestii lui David Copperfield.

James Wan s-a declarat foarte entuziasmat de productia “The Monkey” si adaptarea unui text al lui Stephen King: ”Stephen King este nasul genului horror. El a avut o influenta uriasa asupra mea in copilarie si de-a lungul carierei mele si a fost intotdeauna un vis de-al meu sa aduc la viata una dintre povestile sale. ‘The Monkey” este una dintre preferatele mele, cu conceptia sa simpla, iconica si incredibil de vandabila. Si nu-mi pot imagina pe nimeni mai bun decat un vizionar si un fan al genului de o viata intreaga ca Osgood (Oz) pentru a da viata acestei povesti.”

Producatorii peliculei mizeaza pe succesul fulminant al filmelor horror in cinematografe in perioada post-pandemica dar si pe o transformare spectaculoasa a lui Theo James care va surprinde spectatorii. 

Stephen King, un autor extrem de iubit in Romania, a scris peste 60 de carti, devenite bestsellere in intreaga lume.

Dintre cartile traduse in limba romana mentionam The Outsider (Strainul), Finders Keepers (Ce-am gasit al meu sa fie ), Sleeping Beauties, scrisa impreuna cu fiul sau, Owen King (Frumoasele adormite), seria Bill Hodges: End of Watch (Mort la datorie), It, Pet Sematary (Cimitirul animalelor), The Dark Tower (Turnul intunecat).

Dupa cartea “It” a fost realizat si un film, in 2017, unul dintre cele mai de success filme horror din toate timpurile.

Citește în continuare