Skip to content

The Rolling Stones fac pentru prima data public concertul de la Copacabana unde au participat in 2006 mai mult de 1,5 milioane de oameni. Concertul este disponibil cu precomanda

Concertul sustinut de trupa The Rolling Stones pe plaja Copacabana in cadrul turneului „A Bigger Bang” a fost remixat, reeditat si remasterizat si va fi disponibil pentru prima data integral, momentan cu precomanda in diverse formate, inclusiv DVD, SD Blu-ray si LP.

„A Bigger Bang Live On Copacabana Beach” a avut loc pe 18 februarie 2006 si a fost un eveniment istoric, cu un public de peste 1,5 milioane de spectatori, acesta a fost unul dintre cele mai mari concerte gratuite din istorie.

Productia a fost filmata, iar acum este complet restaurata si remasterizata, in aceasta noua versiune fiind patru interpretări live care nu au fost lansate pana acum – „Tumbling Dice”, „Oh No, Not You Again”, „This Place is Empty” si „Sympathy For The Devil”.

Anul trecut, trupa a publicat si prima interpretare live The Rolling Stones „Sympathy for the Devil”, care a fost lansata dupa 24 de ani.

In 1996, The Rolling Stones a inregistrat filmul-concert “Rock and Roll Circus”, insa partea in care trupa canta „Sympathy for the Devil”, melodia lansata in 1968, nu a fost inclusa in video-ul oficial.

Trupa apare in formula initiala, cu Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman, Charlie Watts, Ian Stewart si Brian Jones, dar si cu John Lennon, care danseaza frenetic in cele cateva secunde de inregistrare cu el.

Cu o cariera de aproape 60 de ani pe scena, The Rolling Stones sunt una dintre trupele cu cele mai dese interactiuni cu publicul, cu lansari de albume, turnee, aparitii la evenimente.

Cel mai nou single The Rolling Stones, „Scarlet”, a fost lansat la inceputul lunii august 2020. Piesa a fost inclusa pe varianta remasterizata a albumului „Goats Head Soup” (1973), care a avut lansarea pe 4 septembrie. Albumul a cuprins si piesele „Criss Cross” si „Ghost Town”, o compozitie originala, pe care trupa le-a anuntat de curand.

In perioada de carantina, The Rolling Stones au lansat “Living in a Ghost Town” cu un videoclip care surprinde strazile pustii din Londra, Los Angeles sau Kyoto.

Noua piesa semnata The Rolling Stones a fost lansata dupa 8 ani de la ultimul single nou iar videoclipul melodiei surprinde strazile, statiile de metrou si autobuzele pustii din cateva orase emblematice ale lumii afectate de coronavirus, precum Londra, Los Angeles sau Kyoto.

Cantecul a fost inregistrat in februarie 2019 in Los Angeles, ca parte a unui nou material discografic. Mick Jagger a relatat intr-un interviu pentru Apple Music ca piesa nu a fost scrisa pentru aceste vremuri, cand locurile sunt lipsite de viata, este o simpla intamplare ca versurile rezoneaza atat de bine cu situatia actuala. Jagger si Keith Richards au refacut piesa in perioada izolarii schimband unele versuri mai putin optimiste.

Ultimele materiale discografice lansate de The Rolling Stones sunt „GRRR!” (2012), care sarbatoreste 50 de ani de la formarea trupei, si „Blues & Lonesome”, un album de coveruri,  in 2016.

Infiintat in 1962 la Londra, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vandute in aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. „Their Satanic Majesties Request” (1967), „Beggars Banquet” (1968), „Let It Bleed” (1969), „Sticky Fingers” (1971), „Exile on Main St” (1972), „It’s Only Rock ‘n Roll” (1974), „Tattoo You” (1981), „Steel Wheels” (1989), „Voodoo Lounge” (1994) si „Bridges to Babylon” (1997) sunt printre cele mai cunoscute albume ale trupei. Grupul britanic a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1989.

Citește în continuare