Skip to content

The Weeknd a donat 1 milion de dolari sub forma de ajutor alimentar pentru Etiopia

In urma conflictului din regiunea Tigray a tarii, cantaretul pop The Weeknd a donat 1 milion de dolari sub forma de ajutor alimentar pentru Etiopia. Anuntul a fost facut de artist pe Instagram.

„Mi se frange inima pentru poporul meu din Etiopia, deoarece civili nevinovati, de la copii mici la varstnici, sunt ucisi fara sens si sate intregi sunt stramutate de frica si din cauza distrugerilor. Voi dona 1 milion de dolari pentru a furniza doua milioane de mese prin programul alimentar al ONU si ii voi incuraja sa doneze si pe cei care pot face acest lucru”, a scris artistul pe Instagram.

The Weeknd s-a nascut cu numele de Abel Tesfaye in Canada, iar parintii sunt imigranti etiopieni, Makkonen si Samra Tesfaye.

Si in 2020 artistul a facut numeroase donatii, 1 milion de dolari pentru cei care au suferit de pe urma coronavirus, jumatate de milion de euro catre organizatiile care lupta impotriva inegalitatilor rasiale si 300.000 dolari pentru victimele exploziei din portul orasului Beirut.

Cel mai recent album al sau, After Hours, a fost un succes global. Single-ul sau principal, Blinding Lights, a devenit prima melodie din istorie care a petrecut un an in Top 10 din SUA si a fost cea mai importanta melodie a anului in Marea Britanie.

Anul acesta, The Weeknd a fost  cap de afis al celui mai urmarit show de televiziune din istoria americanilor: SuperBowl 55.

Cu cateva zile inaintea celei mai importante prestatii live din cariera sa la Super Bowl, artistul canadian The Weeknd a lansat proiectul „The Highlights”, o modalitate de a reaminti fanilor cele mai mari hituri lansate pana acum.

Desi nu a fost considerat un album de tipul „Greatest Hits”, materialul este o incursiune prin cariera destul de scurta dar fulminanta a artistului care a fost comparat cu Prince, Michael Jackson si R.Kelly.

Mai mult, artistul s-a alaturat cu succes tendintei NFT-urilor. Pana in acest moment, a vandut piese a caror valoare totala a ajuns la de 2,2 milioane de dolari doar din vanzarea NFT-urilor. NFT-ul artistului a fost o melodie si un videoclip muzical nepublicate vandute unui singur proprietar pentru 490.000 dolari.

Pentru ca anul 2021 se anunta incert in privina concertelor live, The Weeknd va porni in cel mai  mare turneu mondial de pana acum in ianuarie 2022: „After Hours”.

Turneul va incepe pe 14 ianuarie 2022 in Vancouver, Canada si va continua in majoritatea oraselor mari din Canada, SUA si Europa. Este programat sa se incheie pe 18 noiembrie 2022. Momentan, Romania nu a fost adaugata pe lista concertelor confirmate.

Cantaretul in varsta de 31 de ani a castigat trei premii Grammy, inclusiv cel mai bun album urban contemporan, “Beauty Behind The Madness” din 2016 si “Starboy” din 2018.

Citește în continuare