Skip to content

Echipa serialului The West Wing se reuneste dupa 17 ani pentru a-i indemna pe americani sa voteze. Rob Lowe, Allison Janney si Martin Sheen participa la un show live despre serial

Echipa serialului The West Wing se reuneste dupa 17 ani pentru a-i indemna pe americani sa voteze. Rob Lowe, Allison Janney si Martin Sheen participa la un show live despre serial

Unul dintre cele mai de succes seriale despre viata politica americana, “The West Wing” (tradus in romaneste “Viata la Casa Alba”), revine in atentia americanilor pentru a-i indemna sa voteze la alegerile prezidentiale care urmeaza sa aiba loc pe 3 noiembrie.

Dupa 17 ani de la premiera serialului care a fost vedeta la inceputul anilor 2000 pentru felul in care explica detalii si strategii de comunicare politica, producatorul – si creator al serialului – Aaron  Sorkin se reintalneste cu echipa formata din Rob Lowe, Dulé Hill, Allison Janney, Janel Moloney, Richard Schiff, Bradley Whitford si Martin Sheen pe scena unui cinematograf unde va fi prezentat in lectura unul dintre episoadele care se refera chiar la alegeri si importanta votului.

Episodul pe care-l iau in discutie din nou este din sezonul trei, a fost numit  “Hartsfield’s Landing” si vorbeste despre 42 de voturi care au facut diferenta la numaratoare in New Hampshire si au stabilit, per total, castigatorul.

Reintalnirea echipei de la The West Wing este in beneficiul fundatiei When We All Vote, o organizatie non profit patronata de Michelle Obama, Tom Hanks, vedeta de musical Lin-Manuel Miranda si cantareata Janelle Monae, organizatie care incearca sa convinga cat mai multi americani sa mearga la vot.

Show-ul va fi inregistrat si transmis apoi pe HBO MAX si sunt anuntati deja o multime de alti participanti din zona divertismentului si a politicii. Printre ei e confirmata si Michele Obama.

„The West Wing” a avut 7 sezoane intre 1999 si 2006 si a castigat multiple premii Emmy si Globuri de Aur. Serialul a fost desemnat una dintre cele mai bune productii tv din toate timpurile atat de revista Time, cat si de Rolling Stone.

In serial rolul presedintelui care guverneaza la Casa Alba este democratul Barlet, interpretat de Martin Sheen, Rob Lowe este adjunctul de la comunicare, Allison Janney este purtatoarea de cuvant, iar Alan Alda este – in ultimele doua sezoane – senator republican de California, oponent al presedintelui.

Serialul a fost scris cu participarea multor oameni care au lucrat direct la Casa Alba, in administratiile Ford, Carter sau Clinton.

Citește în continuare