Skip to content

Aseara, Tim Burton a fost la Festivalul International de Teatru de la Sibiu sa vada Faustul lui Silviu Purcarete. Burton filmeaza pentru Netflix in Romania cu Catherine Zeta Johnes, Jenna Ortega si Luis Guzmán serialul Wednesday.

Sambata seara, regizorul Tim Burton  a fost la Sibiu pentru a vedea productia Teatrului National Radu Stanca, Faust in regia lui Silviu Purcarete.

Burton, autor al unora dintre cele mai spectaculoase filme de fictiune („Beetlejuice”, „The Nightmare Before Christmas”, „Corpse Bride”, „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”, „Dark Shadows”) se afla in Romania de cateva luni pentru ca filmeaza „Wednesday”, un serial in 8 episoade care continua povestea din Familia Addams, si a fost invitat sa vada acest spectacol de catre Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu in colaborare cu directorul festivalului, Constantin Chiriac,

Considerat una dintre cele mai spectaculoase si mai emotionante montari ale textului lui Goethe, spectacolul produs la Sibiu, cu regia si adaptarea textului semnate de Silviu Purcarete, Faust are foarte multe premii nationale si internationale: premiul pentru cea mai buna interpretare feminina intr-un rol principal – Ofelia Popii si premiul pentru cea mai buna scenografie Helmut Stürmer – Gala Premiilor UNITER 2008, participare la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 si la Festivalul Internațional de Teatru de la Edinburgh 2009 in selectia oficiala, Herald Angel Award 2009, Premiul de Excelenta – Gala Premiilor UNITER 2010.

Montarea spectaculoasa vizual, nu doar actoricesc are multe elemente comune cu lumile create de Tim Burton in filmele sale.

Ofelia Popii Tim Burton, dupa spectacol, foto fb Ofelia Popii

Regizorul american s-a intalnit cu directorul festivalului, Constantin Chiriac, cu regizorul spectacolului pe care l-a vazut, Silviu Purcarete intr-o sedinta de lucru la care a participat si selectionerul festivalului pentru spectacole indoor, Vicentiu Rahau.

Catherine Zeta Johnes, Jenna Ortega si Luis Guzmán sunt anuntati pana acum in distributia serialului Wednesday care se va filma la Bucuresti.

Este una dintre cele mai mari productii care s-au filmat in ultimii ani in Romania, este realizata de Netflix in colaborare cu MGM TV si produsa in colaborare cu compania romana Icon Films.

Vor fi 6 luni de filmare, in Buftea se construieste un oras, vor fi filmari in mai multe locuri din tara, cateva sute de locuri de munca pentru romani si, probabil ca este, una dintre cele mai frumoase carti de vizita care vor influenta turismul in Romania. Serialul urmeaza sa aiba premiera la sfarsitul lui 2022.

Wednesday este debutul in televiziune pentru Tim Burton care are doua nominalizari la Oscar si e castigator al unui Glob de aur si al unui premiu Emmy.

Cu educatie in pictura si desen, dincolo de filmele sale cu o identitate vizuala specifica si foarte puternica, Tim Burton a scris i ilustrat volumul de poezii „The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories”,  care a  fost publicat in 1997.  O parte importanta din desenele sale au aparut in albumul „The Art of Tim Burton” in 2009, iar in 2015 a fost publicat un album cu desenele sale ocazionale realizate pe servetele de hartie in barurile si restaurantele pe care le-a vizitat „The Napkin Art of Tim Burton: Things You Think About in a Bar.” 

Conform ultimelor informatii despre aceasta productie, serialul va avea actiunea in zilele noastre si totul va fi povestit din perspectiva lui Wednesday Addams.

Banda desenata The Addams Family a fost creata de ilustratorul Charles Addams in 1939 pentru The New Yorker si a devenit serial tv pentru prima data in 1964, serialul ruland pana in 1966. Peste ani a cunoscut si versiuni de film animat The Addams Family (1991), The Addams Family Values (1993) cu o cea mai recenta versiune animata in 2019 –  The Addams Family.

Citește în continuare