Skip to content

Galerie foto. Cele mai memorabile tinute create de Diane Von Furstenberg, designer nascut intr-o familie care a supravietuit Holocaustului. Povestea ei o descoperiti in documentarul „Femeia la Datorie” pe Disney+.

Pe Disney+ s-a lansat recent documentarul „Diane Von Furstenberg: Femeia la Datorie” pe Disney+. Semnat de Sharmeen Obaid-Chinoy, regizoare de doua ori laureata a premiului Oscar, si Trish Dalton, filmul ofera o privire inedita asupra vietii unui geniu cultural. 

Intr-o perioada in care egalitatea de gen si problemele femeilor sunt in prim-plan, viata Dianei von Furstenberg este un exemplu de emancipare, rezistenta, spirit antreprenorial si stil. Ea reprezinta o sursa de inspiratie pentru femei prin atitudinea sa dezinvolta. Diane nu s-a perceput niciodata ca o victima a discriminarii sexuale; in schimb, si-a imbratisat feminitatea intr-un mod puternic si profund, deschizand astfel un drum pentru fiica sa si pentru urmatoarea generatie de femei.

Mai jos va invitam sa descoperiti o mica parte a povestii ei inspirationale pe care o veti regasi si in documentarul Disney+. La finalul articolului veti gasi si o galerie foto cu cele mai spectaculoase creatii din cariera designerului.

Nascuta intr-o familie de evrei care a supravietuit Holocaustului, povestea ei a devenit cunoscuta in anii ’70. In prezent, brandul care ii poarta numele a devenit sinonim cu stilul elegant newyorkez.

In 1974, Diane Von Furstenberg a schimbat nu doar destinul sau, ci si pe cel al nenumaratelor femei, prin introducerea emblematicei „rochii petrecute” (wrap dress), o piesa de imbracaminte revolutionara care a oferit instantaneu eleganta si incredere celor care o purtau, indiferent de forme, mediu sau statut.

In ajunul expozitiei sale retrospective, care marcheaza 50 de ani de cariera, Diane von Furstenberg vorbeste in documentarul de pe Disney+ despre parcursul ei intr-un domeniu dominat de barbati, ridicand un imperiu al modei estimat la miliarde de dolari.

Cu multa determinare, Diane von Furstenberg a infruntat diverse provocari – a fost o femeie singura care si-a gestionat cariera, a crescut doi copii si a trecut cu mult curaj prin lupta cu cancerul. Aceste obstacole nu au oprit-o; dimpotriva, le-a imbratisat si au alimentat misiunea de a inspira femeile de pretutindeni sa isi urmeze viata cu aceeasi pasiune.

S-a nascut pe 31 decembrie 1946 la Bruxelles, la 18 luni dupa ce mama ei, Liliane Nahmias, a fost eliberata din lagarul de concentrare Auschwitz. 

Aceasta mostenire a conferit familiei sale o perspectiva profunda asupra vietii si a rezilientei. Din copilarie, Diane a fost inspirata de forta si curajul mamei sale, invatand ca fiecare obstacol poate fi depasit cu determinare si speranta.

A studiat economia la Universitatea din Geneva, unde l-a intalnit pe printul Egon von Fürstenberg, cu care s-a casatorit in 1969. Desi casnicia lor nu a durat, aceasta uniune i-a deschis calea catre o noua lume si a incurajat-o sa isi urmeze propriile pasiuni.

Pe langa cariera extraordinara in moda, Diane von Furstenberg a fost si ramane un lider in domeniul filantropiei. A fost implicata in numeroase cauze sociale si a sprijinit constant initiativele care promoveaza egalitatea si drepturile femeilor.

In 2010, a devenit presedintele Consiliului Designerilor de Moda din America (CFDA), unde a avut un rol esential in promovarea si sustinerea noilor talente din industrie.

Citește în continuare