Skip to content

Regizorul Todd Phillips a anuntat ca lucreaza la o continuare de la Joker. Joaquin Phoenix apare citind noul scenariu in fotografiile facute public

Regizorul Todd Phillips a anuntat via Instagram ca va fi un sequel al filmului „Joker” din 2019 si a postat inclusiv coperta scenariului, scris de Phillips si Scott Silver, colaboratorul sau la primul film, care are titlul „Joker: Folie à Deux”. Nu e stie daca acesta va fi titlul final, sau este unul “de lucru”, dar Phillips a inclus si o fotografie cu Joaquin Phoenix citind scenariul radicand sim ai mult miza I curiozitatea pentru noua productie.

Filmul original „Joker” al lui Phillips a reincadrat personajul negativ iconic al lui Batman intr-un context metaforic despre un comediant in dificultate si un clovn cu jumatate de norma, pe nume Arthur Fleck, care devine un erou popular in Gotham City dupa ce se dezlantuie in acte de violenta socante.

Mohorat, intunecat si evitand cu grija dinamica specifica peliculelor cu supereroi, filmul a fost un blockbuster global, cu incasari de peste 1 miliard de dolari la nivel mondial. A obtinut 12 nominalizari la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor pentru Phillips si cel mai bun scenariu adaptat pentru Phillips si Silver. Phoenix a castigat Oscarul pentru cel mai bun actor, iar Hildur Guðnadóttir a castigat Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora originala.

La scurt timp dupa debutul filmului in 2019, Phillips si Silver s-au intalnit cu Toby Emmerich, pe atunci seful Warner Bros., ca sa discute despre o posibila continuare. De atunci, „The Batman”-ul lui Matt Reeves a supravietuit inchiderii cinematografelor din cauza pandemiei (cu Robert Pattinson care a facut COVID a doua zi dupa reluarea filmarilor), pentru a deveni unul dintre primele blockbustere globale din era pandemiei, cu incasari de 770,3 milioane de dolari in box office-ul global. Atat „Joker”, cat si „The Batman” au continuari separate de celelalte adaptari DC – Reeves l-a distribuit chiar si pe Barry Keoghan pentru a interpreta o versiune diferita a Jokerului intr-un rol cameo.

Desi Phillips nu a dat niciun detaliu despre subiectul noului film „Joker” in postarea sa de pe Instagram, titlul ofera cateva implicatii intrigante. Tradus literal ca „nebunie impartasita”, folie à deux este un termen laic pentru tulburare deliranta. Acest lucru s-ar putea referi la modul in care ticalosia lui Arthur este imbratisata pe scara larga de Gotham City in primul film, dar ar putea sugera, de asemenea, ca continuarea lui Phillips va aduce propria sa interpretare a principalei (si, de fapt, singurei) partenere a lui Joker in viata, crima si nebunie, Harley Quinn – care a fost interpretata in alte adaptari DC de Margot Robbie (in live-action) si Kaley Cuoco (in animatie).

Citește în continuare