Skip to content

Tom Holland va fi Romeo in noul spectacol londonez Romeo si Julieta. Spectacolul va putea fi vazut incepand cu luna mai, biletele se pun in vanzare pe 13 februarie.

Actorul din „Spider-Man: No Way Home”, in varsta de 27 de ani, va juca rolul lui Romeo intr-o viitoare productie teatrala a textului lui Shakespeare cu reprezentatii care vor avea loc in West End din Londra. Actorul a facut deja public un poster al piesei, iar sloganul care apare pe afis spune: „Nu, nu, nu: „Placerile violente au un sfarsit violent”.

Descris ca fiind „noua viziune palpitanta a regizorului Jamie Lloyd asupra nemuritoarei povesti a lui Shakespeare, despre cuvintele, rimele, iubitii si luptatorii deveniti legenda”, spectacolul va avea  o serie limitata de reprezentatii in mai 2024″, potrivit site-ului oficial. Va avea o durata de 12 saptamani la Duke of York’s Theatre. Biletele vor fi puse in vanzare pe 13 februarie. Teatrul a deschis o lista de inscrieri pentru prioritate la bilete atunci cand vor fi puse la vanzare, o gasiti aici.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Tom Holland (@tomholland2013)

Cand  avea 12 ani, Holland a jucat pe scena in productia West End a musicalului Billy Elliot The Musical in 2008 si a povestit in multe interviuri cat de mult l-a ajutat disciplina acelui spectacol in care avea nevoie de abilitati de balerin, dar si de cantaret.

„Tom Holland este unul dintre cei mai mari si mai interesanti tineri actori din lume. Este o onoare sa il primim din nou in West End”, a declarat regizorul Lloyd.

Holland a povestit pentru Backstage in 2021 despre inceputurile in teatru si despre faptul ca a continuat sa isi antreneze abilitatile de actor.”As fi atat de naiv daca as spune ca pregatirea mea s-a terminat.Actoria este un muschi si este ceva ce poate deveni mereu mai puternic”, a explicat el la acea vreme.”Ori de cate ori lucrezi cu oameni noi, indiferent daca crezi ca sunt buni sau nu, intotdeauna vei invata ceva de la ei. Eu continui sa invat in fiecare zi”.

El a adaugat: „Invat despre regie, invat despre productie, invat despre scris.Toate aceste lucruri ma ajuta sa devin un actor mai bun.”

A figurat pe lista Forbes 30 Under 30 Europe din 2019. Unele publicatii l-au numit unul dintre cei mai populari actori ai generatiei sale[a].

Cariera lui Holland a inceput la varsta de noua ani, cand s-a inscris la un curs de dans, unde un coregraf l-a remarcat si i-a aranjat o auditie pentru un rol in Billy Elliot the Musical la Teatrul Victoria Palace din Londra. Dupa doi ani de pregatire, a obtinut un rol secundar in 2008 si a fost avansat la rolul principal in acel an, pe care l-a jucat pana in 2010.

Holland si-a facut debutul in film in drama catastrofala The Impossible (2012), in rolul unui turist adolescent prins intr-un tsunami, pentru care a fost laudat de critici. Dupa aceasta, Holland a decis sa urmeze cariera de actor cu norma intreaga, aparand in How I Live Now (2013) si interpretand personaje istorice in filmul In the Heart of the Sea (2015) si in miniseria Wolf Hall (2015).

E cunoscut in toata lumea pentru rolul din Spiderman, dar si pentru atitudinea lui foarte simpatica fata de echipele cu care lucreaza, precum si pentru bunul sau simt si sinceritatea cu care povesteste momentele dificile din cariera sa, pastrand insa in spatiul privat cea mai mare parte a vietii sale de dincolo de platourile de filmare.

Romeo si Julieta este o tragedie scrisa de William Shakespeare la inceputul carierei sale  in 1597, despre povestea de dragoste dintre doi tineri italieni din familii rivale.

A fost una dintre cele mai populare piese de teatru ale lui Shakespeare in timpul vietii sale si, alaturi de Hamlet, este una dintre cele mai frecvent jucate. Astazi, personajele din titlu sunt considerate arhetipurile tinerilor indragostiti.

Piesa Romeo si Julieta a fost adaptata de numeroase ori pentru scena, film, musical si opera. In timpul Restauratiei engleze, a fost reluata si revizuita in profunzime de William Davenant. Versiunea din secolul al XVIII-lea a lui David Garrick a modificat, de asemenea, mai multe scene, eliminand materialul considerat atunci indecent, iar Romeo und Julie a lui Georg Benda a omis o mare parte din actiune si a folosit un final fericit. Reprezentatiile din secolul al XIX-lea, inclusiv cea a lui Charlotte Cushman, au restaurat textul original si s-au concentrat pe un realism mai mare. Versiunea din 1935 a lui John Gielgud s-a pastrat foarte aproape de textul lui Shakespeare si a folosit costume si o punere in scena elisabetane pentru a spori drama.

In secolul al XX-lea si in secolul al XXI-lea, piesa a fost adaptata in versiuni atat de diverse, precum filmul Romeo si Julieta al lui George Cukor din 1936, filmul Romeo si Julieta al lui Franco Zeffirelli din 1968, filmul Romeo si Julieta al lui Baz Luhrmann din 1996, Romeo + Julieta – cu Leonardo di Caprio si Claire Danes in rolurile principale, si, cel mai recent, filmul Romeo si Julieta al lui Carlo Carlei din 2013.

In Romania piesa a fost montata de foarte multe ori de-a lungul anilor, cea mai recenta fiind la Teatrul National din Bucuresti, cu Crina Semciuc si Ionut Toader, in 2018.

Citește în continuare