Skip to content

Top filme cu povesti de iubire neconventionale

N-am nimic cu filmele romantice, dar parca prea seamana toate intre ele. Asa ca am facut un top cu filme care vorbesc practic despre acelasi lucru, dar fara sa foloseasca clisee, fara “si au trait fericiti pana la adanci batraneti” sau alte asemenea dulcegarii. Pe scurt, povesti de iubire care ies din tipar.

Am gasit urmatoarele filme. Sigur o sa mai veniti si voi cu cateva in completare. 🙂

Harold si Maude

Povestea unei relatii bizare intre o batrana octogenara cu o pofta de viata iesita din comun si un adolescent care incearca sa atraga atentia oamenilor din jur prin false tentative de sinucidere. Unul e la final de drum, dar traieste din plin, celalalt e la inceput, dar se inconjoara de moarte. Locul in care se cunosc cei doi este si el extrem de neconventional- cimitirul.

 

 

Henry si June

Inspirat din viata si opera scriitoarei Anais Nin, filmul ne povesteste relatia pe care aceasta o intretine nu cu unul, ci cu doua personaje – cu scriitorul Henry Miller si cu frumoasa sotie a acestuia, interpretata de Uma Thurman, June. Relatiile se petrec in paralel si nu avem de-a face cu un menage a trios, ea fiind fascinata in aceasi masura de ambii parteneri, si pe deasupra si casatorita.

 

 

Secretary

Relatia perversa intre un sef si secretara sa masochista. Chiar daca descrierea va duce cu gandul in alta parte, filmul este de fapt o comedie romantica atipica plin de farmec. Intre placere si durere 🙂 cum zice si trailerul.

 

 

Lost in translation

Originalitatea in acest film consta in faptul ca cei doi protagonosti, chiar daca se simt atrasi unul de celalalt, nu fac niciun gest pentru a incepe ceva. In halucinanta metropola nipona, doua personaje insigurate isi tin de urat si isi impartasesc gandurile si visurile. Ea este sotia unui fotograf extrem de ocupat iar el este un actor trecut prin viata. Momentele pe care le petrec cei doi sunt foarte speciale, si chiar daca au foarte multe in comun, aleg sa nu se apropie decat spiritual. Mi-a placut tensiunea care se naste intre ei si mi-a placut ca au lasat povestea doar la nivelul acesta.

 

 

Before Sunrise

Doi tineri se cunosc in tren, se plac si coboara impreuna in orasul Viena (care nu e destinatia finala a niciunuia dintre ei) pentru a petrece o noapte impreuna. Se plimba prin Viena, descopera farmecul nocturn al orasului si se descopera unul pe celalalt. Dialogul este inteligent si extreme de bine construit. Dimineata, fiecare pleaca spre tara si spre viata lui, cu promisiunea de a se revedea in acelasi loc anul viitor.

 

 

Ghost World

Nu este o poveste cu fantome. Ci o poveste despre o adolescenta ironica, antisociala si extrem de matura pentru varsta ei (interpretata de Thora Birch) care se indragosteste de un ciudat colectionar de muzica rara, imatur si cu vreo 25 de ani mai batran ca ea, care incearca sa impresioneze fetele recitandu-le discografii ale unor trupe obscure.

 

 

Corpse bride

Povestea de iubire din animatia lui Tim Burton e neconvetionala dintr-un motiv cat de poate de serios: Mireasa e moarta. :))

 

 

3 Iron /Bin Jip

Cu toate ca nu este vorba de un film mut, personajele principale din acest film corean regizat de Kim Ki Duk nu isi vorbesc niciodata. Lucrurile sunt atat de complicate, incat… comunicare non verbala salveaza mult din dramatismul filmului. Impecabil din punct de vedere vizual, cu o poveste originala, un film care nu trebuie ratat.

 

 

Crash

O relatie care se naste intre oameni care simt pasiunea doar atunci cand se afla situatii extreme – mai exact, in accidente de masina. Un film despre perversitate, pasiune carnala, fetishism si tehnologie. Sau: Un cuplu modern care cauta o evadare dintr-o relatie monotona. Un film cum numai Cronenberg mai putea face.

 

 

Vicky Cristina Barcelona

Pe ideea de ménage a trios s-au mai facut filme, aceasta insa este chiar reusit. Doua prietene pleaca in vacanta in Spania, se indragostesc de acelasi pictor si intra intr-o serie de incurcaturi romantice. Cristina (Scarlett Johansson) petrece momente de neuitat alaturi de pictorul pasional (Javier Bardem) dar si alaturi de sotia acestuia ( Penélope Cruz)

 

 

Bonus: Paper heart

Un film haios, facut sub forma unui documentar despre o adolescent care vrea sa afle ce e iubirea… si se plimba prin America intreband oamenii: what is love?

 

 

Ce filme ar mai merge in acest top?

Sursa foto.

Citește în continuare