Skip to content

(video) Toulouse Lautrec lanseaza albumul „A fost sau n-a fost” printr-un turneu national si un concert in Bucuresti pe 22 februarie la Expirat.

Toulouse Lautrec a creat materialul „A fost sau n-a fost” in perioada pandemiei, fiind o metafora pentru existentialismul regasit tot mai des in societatea romaneasca in ultimul an.

Este al cincilea album al trupei, dupa „Heroes”, „Extraordinar”, „Dejun pe iarba” si „X”, cea mai recenta lansare care a debutat in 2019 celebrand cei 10 ani de existenta ai trupei (la vremea respectiva).

Membrii Toulouse Lautrec compara albumul cu „viata. A fost sau n-a fost? este un album care te poarta prin stari diferite, este o intrebare dar este si un raspuns la diferite trairi din viata individului, din viata fiecaruia dintre noi. „Concluzia a fost: de azi e weekend si a fost toata viata, until the end.”

Mai jos puteti urmari videoclipul piesei care da titlul noului album.

Albumului ii este atasat textul „Vecinul”, un scenariu pe care Catalin Rulea, solistul trupei, l-a scris in 2015.

Textul vorbeste despre vecinatate ca un fenomen „de care ne-am lovit in ultimii ani atat din punct de vedere individual cat si national. Textul functioneaza in sine dar tine si de un trecut subiectiv si de relatia dintre oameni cu tot ce-i face diferiti pana la conflict sau asemanatori pana la empatie si dragoste.”

Noile melodii sunt promovate printr-un turneu national care a inceput pe 2 februarie in Iasi, a continuat in Bacau si Galati, pe 10 februarie va ajunge in Oldies Pub din Sibiu, pe 11 februarie in club D’arc din Timisoara iar pe 22 februarie va avea loc marea lansare din Bucuresti printr-un concert sustinut in Expirat. Biletele pot fi achizitionate aici.

„A fost sau n-a fost” va putea fi ascultat in curand pe iTunes si va include si „Revin in 5 minute”, single care a beneficiat de interventia lui Victor Rebengiuc care a inregistrat intro-ul manifestului. Videoclipul poate fi urmarit mai jos.

Titlul albumului Toulouse Lautrec este inspirat de filmul cu acelasi nume al lui Corneliu Porumboiu. 

Intr-o cronologie care documenteaza procesul de lucru din spatele noului material, lungmetrajul „A fost sau n-a fost” este mentionat ca un punct de pornire al celor patru artisti care formeaza Toulouse Lautrec. Filmul scris si regizat de Corneliu Porumboiu a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes unde cineastul roman a castigat doua premii – Golden Camera si Label Europa Cinemas.

Istoria trupei a inceput in 2009 cand au sustinut primul concert intr-o casa de pe Pache Protopopescu. In 2011 au lansat „Heroes”, in 2013 „Extraordinar”, in 2015 „Dejun pe iarba” iar in 2015 au scris textul „Vecinul”. Pe 30 mai 2020, la doua luni si jumatate din momentul in care Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat oficial COVID-19 pandemie mondiala, au fost scrise versurile si compozitiile pentru noul album. 

Cunoscuta drept o trupa non-conformista, Toulouse Lautrec – formata din Catalin Rulea la voce, chitara si clape, Bogdan Dragomiroiu la tobe, Calin Radu la Bass si Alex Costan la chitara – a concertat atat pe scenele „traditionale” ale unor mari festivaluri din Romania, Ungaria, Polonia si Germania dar si in spatii neobisnuite: intr-o masina, la premiera unor filme, in padure, sali de opera, galerii de arta, intr-o ambulanta, pe o masina de pompieri si pe un vapor. Printre cele mai cunoscute hituri ale lor se numara „Te spun”, „Yesman” sau „Domino”.

Citește în continuare