Skip to content

A aparut trailerul productiei „Cyrano” in care Peter Dinklage este protagonistul unei povesti de dragoste. Erica Schmidt, sotia sa a adaptat musical-ul de pe Broadway pentru film.

Studiourile MGM au lansat una dintre marile productii la care s-a lucrat in ultima vreme in Hollywood: „Cyrano”, film regizat de Joe Wright care ii are ca protagonisti pe Peter Dinklage, Haley Bennett si Kelvin Harrison Jr.

Momentan, filmul este programat sa fie lansat in cinematografele din SUA pe 31 decembrie 2021, nu se cunosc informatii despre data lansarii in Romania.

In timp ce Peter Dinklage este cunoscut pentru rolul lui Tyrion Lanister din Game of Thrones, regizorul Joe Wright este multi-premiat pentru „Atonement”, „Darkest Hour” si „Pride and Prejudice”, adaptarea din 2005.

„Cyrano” este un film romantic cu parti de musical care reinterpreteaza un triunghi amoros in mijlocul caruia se afla Cyrano de Bergerac, jucat de Dinklage. Acesta este complexat de statura sa si se considera nevrednic de iubirea frumoasei Roxanne (jucata de Haley Bennett). In timp ce lui Cyrano ii este rusine sa isi declare iubirea pentru ea, Roxanne se indragosteste la prima vedere de Christian – jucat de Kelvin Harrison Jr. 

Din distributie mai fac parte Bashir Salahuddin si Ben Mendelsohn. Mai jos puteti urmari trailerul.

Scenariul a fost bazat pe musical-ul regizat de Erica Schmidt, sotia lui Peter Dinklage si pus in scena pe Off-Broadway incepand cu anul 2018, Dinklage avand rolul principal si acolo. La baza, spectacolul este o adaptare dupa „Cyrano de Bergerac” al dramaturgului francez Edmond Rostand, un text dramatic jucat si reinterpretat constant de peste 100 de ani. Muzica a fost compusa de Aaron si Bryce Dessner iar versurile de Matt Berninger si Carin Besser.

Peter Dinklage a castigat mai multe premii Emmy pentru rolul din “Game of Thrones” si a bifat si alte roluri de succes in “My Dinner with Herve”,  “Avengers: Infinity War” sau “Cyrano”.

Recent, a terminat filmarile pentru „The Toxic Avenger” in regia lui Macon Blair unde joaca rolul principal alaturi de Kevin Bacon, Jacob Tremblay, Elijah Wood, Julia Davis si Sarah Niles. Este unul dintre cele mai asteptate filme cu super-eroi ale anului viitor.

Dinklage a declarat ca ar vrea sa se implice mai mult in productia filmelor si sa accepte numai roluri si joburi care il inspira. Actorul a luat-o de la zero in acest domeniu si a infiintat o companie de productie. Este mult mai selectiv in ceea ce priveste rolurile acceptate, iar dupa rolul din “Cyrano”, adaptare regizata de sotia sa, Erica Schmidt care a avut premiera pe Off-Broadway, Dinklage se pregateste sa joace alaturi de Glenn Close si Josh Brolin in „Brothers” in regia lui Max Barbakow, cunoscut pentru filmul „Palm Springs”.

Pe langa „Brothers”, Dinklage va fi producator si pentru “Good Bad & Undead”, un film de actiune – aventura cu vampiri, “cursa de la miezul noptii intr-o lume Bram Stoker” in care va juca alaturi de Jason Momoa. Intre timp il puteti vedea si in „I care a lot”, noua productie Netflix lansata la inceputul acestui an.

Citește în continuare