Skip to content

(video) Primul trailer al filmului „The Killer”. Michael Fassbender si Tilda Swinton joaca rolurile principale in noua productie a lui David Fincher care va fi lansata pe Netflix in curand.

Netflix a lansat un prim trailer pentru „The Killer”, noul film al lui David Fincher care are premiera mondiala duminica, in cadrul competitiei de la Festivalul de Film de la Venetia. 

Filmul, bazat pe seria de romane grafice a lui Alexis Nolent (sub pseudonimul Matz) si Luc Jacamon, il are in rolul principal pe Michael Fassbender si este primul lungmetraj al lui Fincher de la Mank din 2020, creat tot pentru Netflix, care a obtinut 10 nominalizari la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film si cea mai buna regie, si a castigat doua trofee. 

„The Killer” va fi lansat in anumite cinematografe din SUA pe 27 octombrie si va fi disponibil pe 10 noiembrie 2023.

In „The Killer”, Fassbender joaca rolul unui asasin care se lupta cu angajatorii sai, si cu el insusi, intr-o vanatoare internationala de oameni, insistand in acelasi timp ca nimic din toate acestea nu este personal. Alaturi de el joaca Charles Parnell (a jucat in „Top Gun: Maverick” in 2022 si in serialul TV „Barry” al lui Bill Hader), Arliss Howard, Sophie Charlotte si Tilda Swinton.

Romanele grafice ale lui Nolent — care stau la baza filmului — au fost publicate in limba franceza prin intermediul Casterman si au aparut in SUA la Archaia Studios Press in 10 volume in perioada 2006-2009. Ulterior, seria a fost adaptata pentru ecranizare de Andrew Kevin Walker.

Walker si Fincher au colaborat anterior la „Se7en”, thrillerul din 1995 regizat de Fincher in care au jucat Brad Pitt, Morgan Freeman si Kevin Spacey.

Filmul va fi lansat in cinematografe pentru a avea sanse sa intre in cursa pentru premiile Oscar unde Netflix are un numar record de productii anul acesta. Distribuirea lui Fassbender in rolul principal este o miscare inteligenta in acest sens, anterior actorul fiind nominalizat de doua ori la Oscar pentru rolurile din „Steve Jobs” si „12 Years a Slave”.

Pentru Netflix, Fincher s-a aflat in ultimii ani in pozitia de producator executiv al unor mari hituri: „House of Cars” si „Mindhunter”.

Paramount Pictures a achizitionat drepturile pentru „The Killer” in 2007 si a anuntat ca Fincher va regiza filmul. In 2007, Nolent vorbea despre ecranizare intr-un interviu acordat Newsrama: „Un ucigas platit este o figura care permite abordarea unor astfel de chestiuni intr-un mod inexcuzabil, fara a judeca. Si, prin urmare, ne permite sa spunem o poveste care se bazeaza atat pe starea lui de spirit, cat si pe actiunile sale”.

Fassbender, care joaca in film rolul ucigasului fara nume (cunoscut simplu dupa numele „the killer” – ucigasul), a fost absent de pe ecran in ultima vreme, dupa ce s-a apucat de curse auto in 2017. Cea mai recenta aparitie a fost in filmul „X-Men: Dark Phoenix” din 2019, in rolul lui Erik Lehnsherr, alaturi de Sophie Turner si James McAvoy.

In luna iunie a acestui an, Fassbender a fost protagonist intr-un accident spectaculos in cursa de 24 de ore de la Le Mans. Actorul a „pierdut controlul” masinii sale cu cateva minute inainte de finalul turelor lui.

Inainte de Michael Fassbender, mai multi actori au fost in competitia aceasta legendara: Paul Newman, Jean-Louis Trintignant sau Patrick Dempsey, care a participat de patru ori, in 2009, 2013, 2014 si 2015.  Puteti citi mai multe despre cursa mai jos.

Tema crimei este una recurenta in opera lui David Fincher, de la „Seven” la „Zodiac”, de la „The Girl with the Dragon Tattoo” la „Gone Girl” si pana la serialul TV „Mindhunter”.

Fanii francizei Alien stiu deja ca atat Fincher, cat si Fassbender au experienta cu franciza dedicata masinariilor supreme de ucis. Cineastul a regizat „Alien 3” din 1992, in timp ce actorul a jucat atat in „Prometheus”, cat si in „Alien: Covenant”.

Fincher a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar pentru cel mai bun regizor, una dintre ele, in 2008, pentru filmul „The Curious Case of Benjamin Button”, cu Pitt, pe care l-a mai distribuit apoi si in „Seven” (1995) dar si in “Fight Club” (1999). La inceputul acestui an, Pitt a fost invitatul surpriza la ceremonia de decernare a premiilor César pentru un moment care l-a onorat pe Fincher pentru cariera sa de succes.

Citește în continuare